REGIO / HALLE - Er is een wedstrijd Er is een wedstrijd Die je ooit winnen kan

REGIO / HALLE - Er is een wedstrijd Er is een wedstrijd Die je ooit winnen kan

Fototoestel
EP

Erfgoed, dat is voor ons alles wat de moeite waard is om bewaard te blijven. In een land waarin verstedelijking nooit vlugger verliep dan nu, moet veel beschermd worden en nog meer bewaard blijven. Foto’s kunnen helpen bij waarde, waardering, bewaring. Daarvan is Streekvereniging Zenne en Zoniën overtuigd.  Voorzitter Roger Swalens legt uit wat de bedoeling van zijn vereniging is, met het nieuwe initiatief: een fotowedstrijd.

“We schrijven een wat bijzondere fotowedstrijd uit. Daarbij nodigen we je uit om zelf origineel waardevol erfgoed ’op de gevoelige plaat’ vast te leggen. Want beelden helpen bewaren. Natuurlandschappen, dorpsgezichten, merkwaardige gebouwen of hun kleinere details, trage wegen horen er bij. Wij vragen je om ze op een originele manier in beeld te brengen, zodat hun waarde in het oog springt en onze waardering ervoor toeneemt. Je mag één enkele foto maken, maar ook een reeks rond hetzelfde thema of onderwerp. Je werkingsgebied is de streek tussen Zenne en Zoniën, meer bepaald Beersel, Drogenbos, Linkebeek, Halle, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw”.

Er zijn geen vaste regels of ingewikkeld reglement. Zend gewoon je werk in een goed digitaal fotoformaat naar zenzofoto@gmail.com    . Vermeld  voornaam en naam, mailadres en de plaats en datum van de opname(s). De inzending wordt beoordeeld door een jury van de vereniging die is aangevuld met professionele fotografen.”

“Je mag continu inzenden tussen 1 maart en 30 november 2017. Aan het einde van elke maand kiezen we een of meer maandfavorieten. Uit de maandfavorieten, die alleszins een prijs krijgen, worden de eindwinnaar(s) gekozen in de loop van december 2017”, zegt voorzitter Swalens.

Wat win je er mee? Een leuke prijs voor alle eindwinnaars en een attentie voor elke deelnemer. Je levert tegelijk een mooie bijdrage in de inzet om het Erfgoed in de streek te bewaren en op te waarderen. Je foto wordt eventueel gebruikt in het tijdschrift “De Zevende Kracht”, op de webstek en/of in één van de nieuwsbrieven. Dit alles met jouw goedkeuring vooraf en met of zonder vermelding van je naam.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief