HALLE - Parkeerprobleem op Nederhem maakt tongen los

HALLE - Parkeerprobleem op Nederhem maakt tongen los

Landingsbaan_nieuwsbrief_1_
Foto Felix Merckx

 Onze bijdrage “ Parking rond station zorgt voor ongenoegen” http://www.editiepajot.com/regios/7/articles/52853 heeft nog voor andere reacties gezorgd. Iemand uit Lembeek die wil gaan zwemmen heeft problemen om zijn auto kwijt te geraken, een andere zegt gewoon dat het zwembad niet daar maar meer naar Nederhem moest gebouwd worden.

 “Al eens gedacht aan de mensen die willen gaan zwemmen?” vraagt een lezer uit Lembeek zich af. Alle parkeergelegenheden zijn de ganse dag ingenomen door de pendelaars.. Al eens gedacht aan de ouders en grootouders die met een kind-kleinkind  willen genieten van het zwembad. Zeg me eens waar je dan je wagen kwijt kan. Nooit gedacht dat de stad Halle een zwembad zou bouwen zonder parkeergelegenheid.

 Voor een ander ligt de oorzaak ervan  in de overconcentratie van functies rond het station  zonder rekening te houden met voetganger, fietser of auto .

 Het zwembad en  het woonproject Nederhem staan er op een hoopje. Er zijn geen degelijk parkingvoorzieningen, noch een doordachte verkeersontsluiting aan het drukste verkeersknooppunt  van de streek. De duizenden fietsers en voetgangers naar trein en scholen moeten zich maar zien te beredderen. Parkeren kan ‘ toevallig ‘ op de pechstroken van de landingsbaan...op 1 km. !

 Waar nu het woonproject Nederhem wordt gebouwd had uiteraard het zwembad moeten komen . Men had van het gebied tussen kanaal en spoorweg een groene recreatieve zone kunnen maken met speel- en sportzone. en voldoende parkeermogelijkheden. Maar  was dat misschien niet lucratief genoeg ? Het probleem afschuiven op een project van een parkeertoren , die er misschien nooit zal komen,  is al te gemakkelijk. Zou het niet eerlijker zijn dat het stadsbestuur haar verantwoordelijkheid opneemt ?

 Naar schatting zullen in Nederhem er ongeveer 1.500 bewoners komen . Ze zitten op de spits als ratten in de val . Er is maar één uitweg , naar het rondpunt van de brug van Lecocq, dat nu elke dag al strop zit .

 De verkeers – en parkeerproblemen in stationsbuurt zullen enkel nog verergeren. Het was te voorzien. Het was voorspeld. Maar het stadsbestuur wilde koste wat kost bouwen in een zone die er niet geschikt voor

 

 

 

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merck
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 mei 2018
Sam Herremans | 23 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 21 mei 2018

archief