HALLE - Marleen Vanderschueren stelt tentoon in Zonnig Huis

HALLE - Marleen Vanderschueren stelt tentoon in Zonnig Huis

Doek_1
Fotos Emile Devogeleer
 
Doek_2
. Marleen met haar moeder en haar echtgenoot (Foto Emile Devogeleer)
 

 In het Zonnig Huis (Demaeghtlaan 36) loopt er nog tot 12 mei en tentoonstelling van textielwerk van Marleen Vanderschueren. Marleen haar roots liggen in de West-Vlaamse polders. Ze woont op de taalgrens in de groene rand en dichtbij het Pajottenland. De natuur en/of een verhaal zijn steeds terug te vinden in haar werken.

 Als kind kon Marleen al de geuren, de kleuren en de sfeer van garenband en lintjes opsnuiven bij haar vriendin thuis, in hun winkel. Wellicht werd daar al een basis gelegd voor haar voorliefde voor mooie stoffen en garens.

 Zij is steeds geboeid geweest door handwerken in de brede zin van het woord. Creatief aan de slag zijn met halve kruisjessteek, kruisjessteek, haken en breien maakten deel uit van haar jeugd. Ook eenmaal met een gezin en professioneel aan de slag bleef zij bezig met handwerken, zij het meer met praktische dingen. 

Met de naaimachine ging zij eerst aan de slag met de danskledij voor de voorstellingen van de dansvereniging.  Een aantal jaren terug begon zij met traditioneel, machinaal quilten in Rode. Het quiltvirus en de liefde voor mooie stofjes en garens zijn blijven hangen. Na een tijdje kreeg zij ook zin om haar niet meer te beperken tot bestaande ontwerpen en voorbeelden en om eigen ontwerpen te maken.

 Zij ontdekte quilts als kunst. Dit is in België niet zo bekend en ons land heeft ook geen quilt traditie zoals bijv. in Amerika en Frankrijk. Zij ging dan ook verschillende opleidingen volgen in Frankrijk, o.a. tijdens de ‘Carrefour Européen du Patchwork’  en in Nederland. In België kwam zij hiervoor terecht bij Monique Gilbert, die haar met passie nieuwe technieken aanleert.

 In haar quilts maakt zij gebruik van commerciële, hand- geverfde stoffen en verschillende technieken. Zij gaat aan de slag met beelden uit de natuur en soms ook abstract. Zij probeert nog veel uit. 

 Zij ontwerpt en maakt ook graag een uniek stuk in opdracht, voor een geboorte, een verjaardag, een herinnering, enz… .   Bij een gepersonaliseerd ontwerp is het een hele uitdaging om een quilt te maken, waar de gebruiker in terug vindt wat hij voor ogen had en/of zijn persoonlijkheid in herkent. Het geeft een grote voldoening als dit lukt.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 mei 2018

archief