HALLE - Zenne en Zoniën vraagt bescherming stadswal

HALLE - Zenne en Zoniën vraagt bescherming stadswal

Stadswal
Ingezonden foto
 

 Streekvereniging Zenne en Zoniën heeft nu zelf de bescherming van een deel van de oude stadswal van Halle gevraagd. Die wal is onlangs “herontdekt” naar aanleiding van de geplande verkoop van een burgerwoning in de Dekenstraat in het centrum van de stad

 “Omdat er al een hele tijd onzekerheid is over de al dan niet bescherming, hebben wij uiteindelijk zelf de koe bij de horens gevat en via een officiële beschermingsaanvraag proberen wij nu voor iedereen duidelijkheid te creëren” zegt Zenne en Zoniën. Het bevoegde Agentschap Onroerend Erfgoed heeft direct gerepliceerd. Het antwoordt: ”Wij hebben uw aanvraag voor de bescherming van een deel van de oude stadswal gelegen in de tuin van het pand gelegen te Halle, Dekenstraat 24 goed ontvangen en danken u voor uw initiatief. Uw aanvraag werd geregistreerd onder kenmerk #1300.

Zij zullen deze aanvraag in de loop van 2017 evalueren. Enkel gebouwen met een uitzonderlijke erfgoedwaarde zullen in aanmerking komen voor bescherming. Wij brengen u op de hoogte wanneer uw dossier geëvalueerd werd.”

Zenne en Zoniën zet zich in de streek in voor de bewaring en herwaardering van onroerend erfgoed en hoopt dat de stadsmuur, al dan niet officieel door de Vlaamse overheid beschermd, in Halle bewaard blijft en gekoesterd wordt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 22 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Olaf Feldberg | 20 jun 2018

archief