Lieven Boeve bezoekt CLW DON BOSCO HALLE

Lieven Boeve bezoekt CLW DON BOSCO HALLE

Bezoek_lieven_boeve
Ingezonden foto
 

 Lieven Boeve bezocht het CLW samen met Eddy Van Autreve, coördinatie onderwijs en arbeidsmarkt van het Katholiek Onderwjjs. Dit naar aanleiding van het project 'schoolbank op de werkplek', beter gekend als duaal leren .Duaal leren kan gezien worden als een leerweg waarbij de leerling school lopen combineert met leren in de onderneming; het merendeel van de competenties worden verworven op de werkvloer. Deze leerweg moet mogelijk zijn voor arbeidsmarktgerichte studierichtingen in het beroeps en secundair onderwijs.

Dit schooljaar werd een aantal scholen geselecteerd waarin dit proefproject van start zou gaan, waaronder het centrum leren en werken van de Don Bosco school in Halle.

Het centrum heeft al heel wat expertise op gebied van trajectbegeleiding. Met duaal leren mikken ze op de sterkere beroepsleerling en werken ze  nauw samen met de voltijdse school. De leerling volgt zowel les (wiskunde, frans., beroepsgerichte vorming) in de voltijdse school als les (algemene vorming, beroepsgerichte vorming) in het centrum. Daarnaast krijgt de leerling drie dagen opleiding door de mentor op de werkvloer. Met deze leerweg behalen de leerlingen dezelfde onderwijskwalificatie als hun medeleerlingen die een volledig traject op school volgen.

Voorlopig is dit alleen mogelijk binnen de opleiding elektriciteit. Volgend schooljaar worden de proefprojecten uitgebreid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief