Don Bosco HALLE naar nationale automatiseringsbeurs.

Don Bosco HALLE naar nationale automatiseringsbeurs.

Don_bosco_automatisering
Ingezonden
 

 Met een chocoladekoek om 7u ’s morgens aan het station van Hallebegon de dag, een topdag voor leerlingen met een passie voor automatisering. Eens aangekomen in Kortrijk op de Indumation beurs (grootste vakbeurs van automatiserings- en meet- & regeltechnieken leveranciers) werden de 6 leerlingen van 7BIE overrompeld door de fantastische stands vol spitstechologie.

Bjarne, Christophe, Dylan, Louis, Nick en Yory gingen deelnemen aan de Indumationtoer. Een parcours van opdrachten bij verschillende Indumation standhouders georganiseerd door Agoria.

Zoals de leerlingen zelf vertelden “een speeltuin” voor technici. Ze hebben een robot mogen programmeren, een servomotor in bedrijf nemen, een PLC-programma opstellen om een motor aan te sturen door SMS berichten, veiligheidscomponenten configureren, pneumatische componenten dimensioneren en zoveel meer uitdagende problemen analyseren en oplossen. Iedere opdracht hebben ze met veel toewijding, vol enthousiasme en met succes voltooid. Door deze opdrachten hebben ze op een actieve manier kennis leren maken met de nieuwste evoluties en componenten van hun vakgebied.

Uiteraard waren de leerkracht fier op “hun” mannen die van iedere opdracht een succes maakten.

De leerkracht maar zeker ook de leerlingen zelf, nemen deze ervaring mee naar de komende lessen. Het was ongetwijfeld een enorme meerwaarde voor de opleiding van 7BIE (Beroeps Industriële Elektriciteit).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden en Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 02 apr 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020

archief