HALLE – Koninklijk Atheneum ‘ dikketruiendag tegen het smelten van het Poolijs’.

HALLE – Koninklijk Atheneum ‘ dikketruiendag tegen het smelten van het Poolijs’.

Ka_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Ka_2
Foto's Emile Devogeleer
 

  In KA Halle werd tijdens dikketruiendag  aandacht besteed aan het leefmilieu van nu en morgen. Een van de middelen om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie.

Op 16 februari 2005 trad het ‘Kyotoverdrag’ in werking. Door die overeenkomst engageerden de meeste geïndustrialiseerde landen zich ertoe om de uitstoot van broeikasgassen, waaronder koolstofdioxide (CO2), terug te brengen tot 5% onder het niveau van 1990. België moet 7,5% minder CO2 uitstoten.

Op vrijdag 17/02/2017 toonde de school dat ze achter het Kyotoverdrag staan. Samen met heel wat andere scholen, bedrijven en gezinnen uit Vlaanderen en Brussel werd de temperatuur verlaagd in de lokalen met één of enkele graden! Dat mag helemaal geen comfortverlies met zich meebrengen. Het betekent wel een verlaging van de CO2-uitstoot met 7% voor die dag! Per graad lager, was er een besparing van  224g per leerling of leerkracht.

 Dit jaar is de slogan van dikkentruiendag “Laat het poolijs niet smelten” .

De school motiveerde de leerlingen om die dag met de fiets naar school te komen, het openbaar vervoer te gebruiken of indien mogelijk te carpoolen. Leerlingen die met de fiets komen dienen aandacht te besteden aan veiligheid. Een fietshelm is echt geen overbodige luxe,

Zij haalden die dag ook kurk, dopjes (www.dopjesactie.be ) van drinkflessen en lege inktpatronen op. Daarmee steunen zij een aantal goede doelen zoals het Belgisch centrum voor geleidehonden en een plaatselijk dierenasiel. Aldus de MOS beertjes ( MOS staat voor Milieugroep Op School, en de naam komt van een micro organisch diertje dat onverwoestbaar is)

Om de leerlingen en leerkrachten tijdens de middag op te warmen konden alle leerlingen een  kommetje soep kopen.

De warmste klas die het meeste materiaal wist te verzamelen kreeg een leuk cadeau!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 mei 2018
Sam Herremans | 23 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 21 mei 2018

archief