Sterrenkundevereniging Mercurius HALLE kijkt naar de sterren

C21

Sterrenkundevereniging Mercurius HALLE kijkt naar de sterren

Spiegelkijker
EP

 Op 3 en 4 maart 2017 kan men in Vlaanderen op een 25-tal plaatsen naar de sterren kijken.   Het is dit jaar trouwens de 33ste keer dat de Vereniging voor Sterrenkunde met haar afdelingen en de Vlaamse Volkssterrenwachten hun deuren openzetten voor het grote publiek.  Ook de Sterrenkundevereniging Mercurius Halle stelt van 20 tot 23 uur sterrenkijkers op langs de Hogebermweg in 1500 Halle (doodlopende straatje in het gehucht Essenbeek dat uitgeeft op een parking van het  Hallerbos).  

Men kan er komen kijken door verschillende types sterrenkijkers naar de Maan, Venus, Mars en verschillende sterrenhopen, sterrenstelsels en planetaire nevels.  Concreet zullen er lenzenkijkers, spiegelkijkers en verrekijkers op statief worden opgesteld. 

Er zijn trapjes voorzien voor kleine kinderen zodat ook zij comfortabel kunnen kijken door de sterrenkijkers. De activiteit is gratis.  Er worden ook gratis sterrenkijkkaarten en sterrenkijkkranten verdeeld. 

In geval van dichte bewolking en/of regen wordt de activiteit afgelast.  Er is geen vervangprogramma voorzien.   Voor een vervangprogramma verwijzen ze graag door naar de Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen (www.mira.be ).

Voor meer informatie kan men terecht op de website www.mercuriushalle.be ,  Facebook-pagina (Mercurius Halle) of Twitter (@mercuriushalle).    Men kan ook surfen op www.sterrenkijdagen.be .

Ze zullen op hun website berichten of de activiteit al dan niet wordt afgelast.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief