Techisch Atheneum HALLE stelde nieuwe gebouwen voor

C21

Techisch Atheneum HALLE stelde nieuwe gebouwen voor

Kta_1
Diretrice Maggy Vankeerberghen. (Foto's Felix Merckx)
 
Kta_2
Foto's Felix Merckx
 
Kta3
Foto's Felix Merckx)
 
Kta_4
Foto's Felix Merckx
 
Kta_5
Foto's Felix Merckx
 

Het Technisch Atheneum Halle realiseerde samen met Scholen van Morgen en met aannemer Strabag-Zublin nieuwe schoolgebouwen langs de Kluisstraat en een sporthal op de deelcampus aan de Broekborre. Deze laatste zal opengaan in september.

Op de bovencampus (Kluisstraat) bouwde de aannemer, de THV Strabag-Zublin, een nieuw schoolgebouw van ruim 4400 m2' Naast klas-, vak- en administratielokalen, kwam er ook een open leercentrum dat het hart van de school wordt. Tenslotte is er ook een polyvalente refter waardoor alle leerlingen  hun lunch op school kunnen eten. De ontwerpers van de Tijdelijke Vereniging Stéphane Beel Architects - VK Engineering hadden ook aandacht voor de herkenbaarheid en zichtbaarheid van de campus in het straatbeeld. Dankzij de prominente gebouwen en de duidelijke toegang krijgt de school een sterke identiteit.

Om de sporthal te realiseren moesten de paviljoenen waarvan sommige dateren uit de jaren zestig verdwijnen. Deze nieuwe sporthal zal klaar zijn tegen 1 september.

Het GO! wil de sporthal buiten de schooluren zoveel mogelijk ter beschikking stellen aan de stad Halle; waardoor ook de gebruikskosten van de infrastructuur over meerdere gebruikers kunnen gespreid worden'. In feite moet de stad geen huur betalen maar zorgt wel voor het onderhoud en bewaking.

De Halse gemeenteraad keurde hiervoor een samenwerkingsovereenkomst goed tussen het GO! en de stad Halle voor het gedeelde gebruik van de multifunctionele sporthal.

Volgens Burgemeester Pieters staat de nieuwe site garant voor kwaliteitsvol onderwijs. Ook Raymonde Verdijck, baas van het GO! Sprak in dezelfde zin. Zij zegde onder meer dat het nieuwe gebouw een thuisgevoel geeft aan de leerlingen waar hun talent kan ontwikkeld worden.

Directrice Vankeerberghen ging nog even terug naar het begin van de werken en dat is al vele jaren geleden: “Laat me toe vandaag even terug te blikken naar 2006, toen was ik leerkracht mechanica en werd ik door directeur Roger De Tant aangesproken om deel te nemen aan de werkgroep ‘nieuwbouw’. De paviljoenen uit 1960 hadden op zijn zachts uitgedrukt, hun beste tijd gekend. Roger De Tant en Roger Vanderstraeten dienden bij Scholen van Morgen een aanvraag in voor een nieuw schoolgebouw. Hun opzet was geslaagd, het plan behaalde de top 10 in de prioriteitenlijst. De projectdefinitie kon uitgewerkt worden….. Na een haalbaarheidsstudie is het ambitieus project 11 jaar later gerealiseerd.”

De centrale gang van het gebouw is voorzien van daglicht door de centrale ‘uitsnijding’,  met een open zicht op de speelplaats.

Het schoolterrein kan op eenvoudige wijze worden afgesloten zonder het open karakter en de kwaliteiten van het inrichtingsplan te verliezen.

De lokalen zijn eenvoudig en flexibel opgesteld. Het openleercentrum biedt leerlingen de mogelijkheid om op hun eigen ritme bij te leren. Er heerst rust en warmte. Er is toezicht

DUAAL LEREN

Vanaf 1 september 2017 biedt het GO! technisch atheneum duaal leren aan. Dit is geen ASO , TSO of BSO , maar DUAAL.

Directrice Maggy Vankeerberghen: “Wij starten met het aanbieden van Elektromechanische technieken DUAAL. Leerlingen zullen 2 dagen algemene vakken – liefst projectmatig krijgen en de overige 3 dagen worden modulair aangeboden. De eerste weken gaan door op de school en nadien gaan zij fulltime naar een bedrijf. Daar kunnen zij de theorie toepassen en uitbreiden. Op die manier verzekeren wij een hoogtechnologische leeromgeving. Uit ervaring met onze projecten bij AUDI Brussels en BMW Belux weten wij dat dit de motivatie van onze jongen mensen verhoogt. Zij komen in contact met de echte wereld en zij zijn zich veel sneller bewust hoe belangrijk goede techniekers zijn voor onze bedrijven en maatschappij”.

Het GO! technisch atheneum zal naast de sterke specifieke vakken voldoende aandacht schenken aan de algemene vakken. Zo zal het urenpakket voor EMT DUAAL  4 uur wiskunde bevatten.  Het is de bedoeling dat zij ook goed voorbereid naar hoger onderwijs kunnen doorstromen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief