HALLE – Laatste werkdag voor brandweer icoon Adjudant Julien Dero.

C21

HALLE – Laatste werkdag voor brandweer icoon Adjudant Julien Dero.

Dero1
Foto's Emile Devogeleer
 
Dero_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Dero_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Dero_4
Foto's Emile Devogeleer
 
Dero_5
Foto's EmileDevogeleer
 

  Deze morgen 20 februari 2017 trok Adjudant Julien Dero voor de laatste keer in zijn lange carrière richting kazerne van de hulpverleningszone Vlaams Brabant West in Halle. Deze bijzondere gewone boerenzoon uit Sint-Pieters-Leeuw begon direct na zijn legerdienst te werken bij de Halse brandweer. Na 40 jaar trouwe dienst zal Julien vanaf 1 mei 2017 genieten van zijn pensioen met zijn gezin.

Adjudant Dero heeft in die 40 jaar brandweerman veel zien veranderen en verbeteren, en heeft in die vele jaren als hoofd van ploeg B heel wat meegemaakt, zodat er hem niet onmiddellijk een speciaal gebeuren te binnen schoot.

Wat hem wel is bijgebleven was de waterramp in 2010 in Lot en Ruisbroek, toen is hij 58 uur stand by geweest, met de treinramp in Buizingen zat hij in het crisiscentrum om mee de coördinatie te regelen.

Julien was altijd een gedreven brandweerman of het nu ging om mensen of om dieren, voor hem was iemand redden of helpen van evenveel waarde. Zo weet hij nog goed dat hij ooit uit een brand een  papegaai zo zwart als kolen naar buiten bracht, het diertje heeft het overleefd.

 Sergeant Jeroen Tielemans heeft niets dan lof woorden over zijn collega, Julien was altijd een voorbeeld in de groep die niet alleen aan zijn eigen carrière dacht maar ook aan die van zijn collega’s, hij is een icoon voor vele die met hem gewerkt hebben en heeft de kunst om de talenten van zijn collega’s tot recht te laten komen.

 Adjudant Julien Dero was dan enorm verbaast dat deze morgen een brandweerwagen voor zijn deur stopte om hem op te hallen voor zijn laatste werkdag, bij zijn aankomst stonden zijn collega’s hem op te wachten met de waterlans in aanslag om hem te begroeten met een watergordijn.

Op de vraag hoe Julien nu zijn dagen zal vullen antwoorde hij, ik heb een grote tuin, er moet wat geschilderd en geklust worden in de woning en een welverdiende vakantie naar Oostenrijk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief