HALLE - Tweede hondenloopweide op St. Rochus is mogelijk in de toekomst

C21

HALLE - Tweede hondenloopweide op St. Rochus is mogelijk in de toekomst

Dieren_4
Felix Merckx

 Raadslid Anne-Marie Mesdag (UF) heeft op de jongste gemeenteraad een tweede hondenloopweide gevraagd voor de Sint-Rochuswijk. Die is er volgens haar nodig omdat er op deze wijk veel flatgebouwen zijn.

“De Sint Rochuswijk die vooral gekenmerkt wordt door flatgebouwen, en waar er terug een groot bouwproject  rond flats zal worden uitgevoerd, wordt de nood aan een plaats waar viervoeters zich kunnen uitleven steeds groter. Kan er vanuit de stad  geen contact opgenomen worden met de bouwheer om hierin te voorzien”,  vroeg Mestdag zich af

In de maand november werd een eerste hondenloopweide op deze wijk opengesteld. Toen werd de belofte gedaan om in functie van verdere behoefte onderzoek te voeren naar potentiële locaties die in aanmerking komen om er een hondenloopweide in te richten.

Schepen Johan Servais (SP.a) “Die zoektocht wordt stelselmatig gevoerd en in samenspraak met de vzw Dierenplezier Zennevallei. Deze vzw behartigt de belangen van honden en streeft naar de realisatie van nieuwe hondenloopweides.  Ze doen dat over de gemeentegrenzen heen. Met deze vzw kwamen we overeen dat we in afwachting van een eerste evaluatie tijdens of kort na de zomer geen concrete plannen uitdenken voor de aanleg van nieuwe hondenloopweides. Als voornaamste doel van de komende evaluatie willen we nagaan of we de vooropgestelde  inrichtingscriteria moeten handhaven of bijkomende andere criteria dienen voorop te stellen”.

Voorlopig en dus te voorbarig om conclusies te trekken zijn de bevindingen over de huidige  hondenloopweide zeer positief! Er zijn geen klachten uit de omgeving en de hondenpoep wordt opgeruimd  door de hondenbaasjes. Ook de vzw is over de gehele lijn positief!

Schepen Servais: “Deze voorlopige balans laat ons het beste verhopen, maar we wachten dus even af om nieuwe engagementen aan te gaan. Voorts kunnen we nog meegeven dat we bij de eventuele zoektocht naar nieuwe locaties maximaal gebruik wensen te maken van bestaande open ruimte, bij voorkeur eigendom van de stad, al hoeft dit geen struikelblok te vormen. Eens we beslissen om bijkomende hondenloopweides aan te leggen en de ideeën evolueren  richting de aanleg van een hondenloopweide op Sint-Rochus, dan zullen we contact  opnemen met iedere eigenaar wiens perceel in aanmerking kan komen en dus ook met eventuele bouwpromotoren”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief