HALLE - Openbaar toilet gevraagd

C21

HALLE - Openbaar toilet gevraagd

W_c
EP

 Raadslid Anne-Marie Mestdag (UF)vroeg op de jongste gemeenteraad  de plaatsing van een openbaae toilet. Volgens haar is Halle één van de weinige steden waar er geen openbaar toilet aanwezig is.

Niet alleen de openbare toiletten zijn verdwenen in de stad maar ook  sluiten er meer en meer horecazaken de deuren, wat maakt dat mensen met een dringende behoefte problemen hebben en er meer en meer wildplassers zijn.

Het openbaar toilet aan CC ’t Vondel werd destijds geplaatst door de firma JC Deco ter uitvoering van het contract van de bushokjes en reclamezuilen. Bij de nieuwe aanbesteding werd dit niet meer opgenomen omdat het niet opportuun bevonden werd gelet op de defecten en ongemakken die zich voordeden.

Na afbraak van het vuil, stinkend en versleten gebouw met openbaar toilet voor het Albertpark werden de poetsvrouwen van de bib gedurende enige tijd geconfronteerd met mensen die hun behoefte deden aan de deur naar de kelder ( zijkant van de bib langs het Zennepad).

Dit probleem werd verholpen door een takkenril en een extra spot te plaatsen.

Schepen Johan Servé (SP.a): “In welke mate het probleem verholpen is weet ik niet, maar ik weet wel dat de poetsdames voorlopig gespaard worden en dat er in de omgeving geen problemen meer zijn rond wildplassen”.

Het college is van oordeel dat bezoekers ruimschoots gelegenheid hebben om een toilet op te zoeken. Tijdens de openingsuren van de bib, het stadhuis, station, cc ’t Vondel, Den Ast, historisch stadhuis kan eenieder terecht om een toilet op te zoeken.

Schepen Servé: “Bedenk daarbij diverse horecazaken en dan heb je mogelijkheden in overvloed. Wel zal worden onderzocht of bij de renovatie van het historisch stadhuis een openbaar toilet kan worden ingericht”. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief