HALLE – Solidariteitstocht en stressFactor Live in Don Bosco Halle.

C21

HALLE – Solidariteitstocht en stressFactor Live in Don Bosco Halle.

Don_bosco
Ingezonden foto
 

 Een festival organiseren in Don Boscol met live optredens van bekende artiesten, dat was dit jaar het opzet. Meer dan 1200 leerlingen brachten hun stem uit en dit is het resultaat : StressFactor Live komt naar Don Bosco Halle op 10 maart 2017. Die namiddag davert het in Don Bosco Halle en omstreken op de beats van Mark with a K, Safi en Michael Schack.

In de voormiddag stappen 2000 leerlingen een Solidariteitstocht van ongeveer 8 kilometer door het Pajottenland voor verschillende goede doelen, zoals Kom op tegen Kanker dat dit jaar ons hoofdproject wordt. Daarom worden er tussen 6 februari en 10 maart verschillende solidariteitsacties gepland.

Andere projecten die de school steunt zijn Mondibuild (= bouwkamp in Afrika waaraan 3 leerlingen van de school deelnemen), Togo(=VZW DéDé in Lomé ondersteunt twee projecten: het strandproject en Amagan. Het strandproject haalt jongeren van de straat en werkt met hen op het strand. Amagan biedt de straatkinderen een verblijfplaats aan en helpt hen een toekomst uit te bouwen door middel van een opleiding. Beide projecten hebben hetzelfde doel: scholing, opleiding en re-integratie in de maatschappij van de meest kwetsbare jongeren), de Okkernoot (= centra in Vollezele en Halle die  opvang en huisvesting bieden aan mensen met autisme. Voortdurend ontvangt De Okkernoot dringende en permanente aanvragen voor opname), Shangrilahome (=weeshuis in Nepal) en Dagcentrum De Wip(= een huis van Don Bosco in Halle dat hulp, opvang en begeleiding wil bieden aan gezinnen met minderjarige kinderen die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden). De opbrengsten van de narcissenverkoop, de jaarlijkse quiz op 17 maart en het motortreffen op 19 maart gaan ook integraal naar de verschillende projecten. Tenslotte neemt ook 1 leerling deel aan een bouwproject in Zambia.

De organisatie van de Solidariteitstocht en StressFactor Live wordt gedragen door vele handen. Vele leerkrachten en leerlingen zetten samen hun schouders onder deze ‘Special Don Bosco Day’. De groepsfoto en de stralende gezichten van onze crew zijn het uithangbord voor een geslaagde dag. En laat ons ook de affiche niet vergeten die het allemaal zo muzikaal omlijst die dag. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2017
Emile Devogeleer
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief