HALLE - Actie in het kader van drugspreventie op het Sancta Mariainstituut

C21

HALLE - Actie in het kader van drugspreventie op het Sancta Mariainstituut

Sancta_maria
EP

 De laatste vrijdagvoormiddag voor de krokusvakantie verliep de schooldag op het Sancta Mariainstituut in Lembeek op een ongebruikelijke manier. In het kader van het drugsbeleid van de school vond er een actie plaats waarbij drugshonden werden ingezet. De school wil aandacht hebben voor de sensibilisering van jongeren rond de gevaren van druggebruik. De gecontroleerde klassen werden willekeurig bepaald. De actie werd voorbereid in samenwerking met de politiezone Zennevallei.

‘Onze school wil kennis, vaardigheden en attitudes die gericht zijn op de eigen gezondheid en die van anderen actief bijbrengen. We willen bewust meehelpen jongeren te behoeden voor overmatig drinken, roken en voor het misbruik van genees- en genotsmiddelen. Sommige genotsmiddelen, en meer bepaald illegale drugs, zijn door de wet verboden. Ze kunnen een ernstig gevaar zijn voor de gezondheid. In deze context hielden we vandaag een preventieve en ontradende actie in samenwerking met de politie. Hiermee willen we een duidelijk signaal geven dat we drugs in onze school niet tolereren.’

Er kan teruggekeken worden op een geslaagde actie. Zeven leerlingen dienden zich voor het bezit – soms voor een kleine hoeveelheid – verder te verantwoorden.  De school wil inzetten op verdere begeleiding en opvolging.

De directie spreekt eveneens haar waardering uit voor de vlotte samenwerking met de politie. Een samenwerking die ook de zorg voor een veilige en rustige schoolomgeving wil garanderen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief