Michel Lust en Serge Pé pronken op de laatste Paasaffiche in LEMBEEK

C21

Michel Lust en Serge Pé pronken op de laatste Paasaffiche in LEMBEEK

Lembeek_affiche_17_voorstelling
Michel Lust en Serge Pé staan op de laatste affiche. Foto's © Marc Sluys
 
Lemb_affiche_jan_neef_
Lemb_affiche__opera
Lemb_affiche_bauve_
 
Lemb_affiche__magali_
Lemb_affiche_balerino_1_
Lemb_affiche_lobstar_
 
Lemb_affiche_mama_s_jasje_
Lemb_affiche__balerino_
 

Jan Neef onthulde samen met zijn ploeg medewerkers in zaal De Kring in Lembeek de 30ste Paasaffiche. ‘De Leste Keezingck’ zou het ook de laatste zijn en muzikant te paard Michel Lust (van de cavalerie)  staat op de grote foto en Serge Pé (van de voorwacht) op de kleine. De Paasaffiche heeft gedurende 30 jaar in Lembeek heel wat teweeg gebracht.

  Michel is 63 en gaat voor de 54ste keer mee met Pasen met de cavalerie. Hij stapte voor de eerste keer mee toen hij negen jaar was, omdat hij muziek speelde bij de fanfare kwam hij zo in de cavalerie terecht.  Hij is chef van de reveil. Hij is steenkapper van beroep

 De eerste affiche die hij als drukker maakte, was de reproductie van een schilderij van Colruyt die de kasdragers voorstelde. Zij werd gedrukt op 300 exemplaren. Nu worden er 2.500 normale affiches gedrukt en 50 op kwaliteitspapier. In het voorprogramma werden de aanwezigen vergast op toneel, Peter Van Laet, Balerino, Lobstar,… Maar de apotheose van de avond was de paasaffiche 2017, met muzikant te paard Michel Lust en Serge Pé.  “Het is een eer om op deze laatste affiche te kunnen staan. Ze zal zeker een speciale plek krijgen bij mij thuis en bij de kinderen. Ik leerde muziek spelen toen ik negen werd en speel al 39 jaar mee met de reveille en 56 jaar als muzikant te paard. “ vertelde een gelukkige Michel. Ook bij Serge zal de affiche een mooie plek krijgen in de woning. 

Na de bekendmaking van de affiche 2017 ging het er nog gezellig aan toe. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief