Pand 1500, creatieve pop-up ruimte in HALLE, opende dit weekend zijn deuren

C21

Pand 1500, creatieve pop-up ruimte in HALLE, opende dit weekend zijn deuren

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Een deel van het enthousiast team van vrijwilligers
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De chiro van Huizingen kwam efkes chillen na hun leidingsweekend
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De chiro van Huizingen kwam efkes chillen na hun leidingsweekend
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Biljart spelen
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Het programma voor de komende 2 weken
 

Pand 1500, in het gebouw van tuincentrum Van Diest op de hoek van de Sint-Katharinavest  en de Ninoofsesteenweg, is de opvolger van Pand 1502 dat vorige zomer in Lembeek werd georganiseerd. Toch ziet Pand 1500 er anders uit, Pand 1502 was vooral een artistiek project en deze keer willen ze gewoon de creativiteit centraal stellen. Er is ook een gezellige bar met zelf getimmerde meubeltjes waar men voetbal kan kijken, biljart kan spelen of gewoon iets kan komen drinken of een stukje taart eten.

Drie maanden lang, zes dagen op zeven (behalve op maandag) zal Pand 1500 een creatieve pop-upruimte worden. Spectakulo vzw organiseert er in samenwerking met Open armen, groep Intro, CC 't Vondel en tal van andere organisaties workshops en interactieve activiteiten. Er staan tentoonstellingen op het programma maar ook rommelmarkten, optredens en thema-avonden. Onder de middag zal het open zijn voor de Halse scholieren en op marktdagen voor de marktgangers. Volgende week wordt er carnaval gevierd en op zondag komt Paul Severs langs... Véér doage fiest ba Van Diest!

Tomhas Haesaerts: “We willen ook allerlei vernieuwende initiatieven uitproberen zoals een kattencafé waar men tussen de poezen op café kan komen, een repair café, een breicafé, een vintagemarkt,... We zullen samenwerken met meer dan veertig Halse verenigingen die hier iets willen komen organiseren en ook de handelaars zullen hier de ruimte kunnen gebruiken."

Tomhas en zijn team zijn ook heel content over het openingsweekend: “ Er is dit weekend veel volk over de vloer geweest, jong, oud en alles daar tussen. Meer volk dan we hadden verwacht, we hebbe zelfs bier moeten bijbestellen bij de brouwer. Door het onverwacht succes hebben we extra volk moeten inschakelen, gelukkig kunnen we terugvallen op een groot enthousiast team van vrijwilligers. Het was al hard werken maar we halen enorm veel voldoening uit de positieve reacties van de bezoekers. Ook de buren en handelaars van Halle waren van de partij en staan achter ons project, dat hebben we gemerkt aan de verschillende geschenken dat we ontvingen.”

Meer info is ook terug te vinden op de Facebookpagina van Pand 1500.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief