Frank Boon wordt ereburger van HALLE

C21

Frank Boon wordt ereburger van HALLE

Boon
Frank Boon in zijn brouwzaal (Archief Felix Merckx
 

 De Halse gemeenteraad heeft de tittel van “Ereburger van Halle” toegekend aan bierbrouwer Frank Boon. Hij zette zijn eerste bescheiden stappen in de lambiekwereld in 1975 als geuzesteker en handelaar in streekbieren in Halle. In 2006 koos de Halse Persclub hem al tot persoon van het jaar in Halle en in 2008 kreeg hij het ereplakket van de stad

De geuzestekerij van Frank Boon kende duidelijk succes. Het bier sloeg aan bij de consument en de productie groeide gestadig. Het was bijna onvermijdelijk dat een man, die zo vol passie bezig was met  bieren van spontane gisting, het niet zou beperken tot geuzesteker maar eens ook met eeneigen lambiekbrouwerij zou van start gaan.

De brouwerij is enorm gekend om zijn geuze- en kriekbieren en kreeg intussen vele awards in België en wereldwijd.

Door een aantal belangrijke investeringen in het productieapparaat heeft hij de kwaliteit van zijn vbieren op een zeer hoog niveau kunnen tillen. In 2013 werd een vernieuwde brouwerij geopend. De brouwerij is inmiddels ook uitgegroeid tot een toeristische trekplijster.

EREPLAKKET

In 2008 kreeg Frank Boon ook al het ereplakket van de stad Halle. Alles begon toen hij op zoek ging naar verschillende soorten goede bieren en hij bij brouwer René De Vits in Hondzocht terecht kwam en hij vernam dat hij ging stoppen. Omdat in die tijd zowat 75% van de biermarkt de pils was, dacht hij iets te moeten doen om de geuze te redden.

In 1986 verhuisde de zaak naar het centrum van Lembeek op een terrein van 1,3 ha, waar hij in de voormalige “Ateliers Deblander” zijn lambiekbrouwerij herinstalleert. De brouwerij ligt nu tussen de Zenne en de HST-spoorlijn Brussel-Parijs.

Sinds enkele jaren is Frank Boon ook de brouwer van het Halse duivelsbier

Eén van de waarden die Frank Boon in zich draagt is dat hij goede producten moet afleveren. De klanten vragen dat volgens hem.

Sinds 2002 brouwt hij ook het Halse Duivels Bier, het stadsbier van Halle, vroeger gebrouwen door Pêtre en daarna door Vander Linden. Dit is een sterk donker bier van 8%, nagegist op de fles.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief