HALLE treedt toe tot de nieuwe opdrachthoudende vereniging voor afvalbeheer Intradura

C21

HALLE treedt toe tot de nieuwe opdrachthoudende vereniging voor afvalbeheer Intradura

Vuilniszak_halle
Foto Felix Merckx

 De intercommunale Haviland wordt geherstructureerd. De afvalactiviteiten worden daarbij gescheiden van de overige dienstverlening. Deze activiteiten worden overgenomen door de nieuwe afvalintercommunale Intradura. Vanaf het najaar 2017 zal Intradura instaan voor een duurzaam afvalbeheer op basis van een intergemeentelijke samenwerking.

Momenteel doen 20 gemeenten uit de regio voor de inzameling en de verwerking van huishoudelijk afval een beroep op de intercommunale Haviland. Deze gemeenten hebben zich inmiddels kunnen uitspreken over het oprichtingsdossier van Intradura. De Halse gemeenteraad besliste op 21 maart om toe te treden tot Intradura.

De nieuwe afvalintercommunale Intradura moet ervoor zorgen dat de huisvuilophaling en verwerking in Halle-Vilvoorde efficiënter, duurzamer en goedkoper verloopt. Een besparing van 15 à 20% wordt vooropgesteld. Zo worden de ophaalrondes efficiënter georganiseerd door een betere afstemming van de kalenders. Daardoor kan er meer afval in clusters van buurgemeenten opgehaald worden. Samenaankoop van afvalzakken, compostvaten, glasbollen, … leveren ook een belangrijke besparing op.

Intradura wordt voor een periode van 18 jaar opgericht. Dat heeft als voordeel dat er beleidsbeslissingen op lange termijn kunnen genomen worden.

Voor de inwoners verandert er voorlopig niets.

Info: dienst OMM-milieu | openbare.werken@halle.be  | T 02 365 95 10

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief