OCMW HALLE innoveert: Zonnig Huis laat bewoners toveren!

C21

OCMW HALLE innoveert: Zonnig Huis laat bewoners toveren!

Flyer_tovertafel-1
EP

 “Dementerende ouderen en hun omgeving meer levenskwaliteit geven.” Dat is de missie die schuilgaat achter de aanschaf van ‘De Tovertafel’, volgens Liesbet Deraedt,  diensthoofd in Woonzorgcentrum Zonnig Huis te Halle.

“Er bleek een grote nood om onze bewoners in de midden tot late fasen van dementie voldoende te kunnen stimuleren om actief te blijven en nog sociale interactie te hebben, zowel onderling, als met de bezoekende familieleden en het verzorgend personeel”, aldus Deraedt.

Het interactief spel ‘De Tovertafel’ biedt een antwoord op deze zorgen en brengt bovenal een aantal ‘geluksmomenten’ voor de bewoners. Via lichtprojecties op tafel, reageren de verschillende spellen op de hand- en armbewegingen van de ouderen. Dit allemaal  aangepast aan de leefwereld van deze doelgroep.

“Zelfs bewoners die normaal bijna de hele dag passief voor zich uitkijken, beginnen nu actief te bewegen. Sommigen steken voorzichtig hun hand uit, anderen reiken echt over de tafel”, gaat animator Els Peetroons verder. “Maar bovenal, er verschijnt heel vaak een glimlach op hun gezicht.”

“En dat is waar onze medewerkers het vooral voor doen”, besluit OCMW-voorzitter Christophe Merckx. “Gelukkige bewoners zorgen voor gelukkige medewerkers.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief