HALLE - Problemen aan bushalte Arkenvest opgelost

C21

HALLE - Problemen aan bushalte Arkenvest opgelost

Bushokje
Foto Olaf
 

 Op de jongste gemeenteraad stelde Anne-Marie Mestdag, UF zich vragen over de veiligheid aan de bushalte aan de Arkenveste. Volgens haar  hebben  de bussen aan deze stopplaats h het zeer moeilijk om gelijk te komen met de verhoogde afstapplaats, of ze raken de kant of de mensen, vooral bejaarden met pakken, zakken, stokken en caddy's hebben het daar zeer moeilijk en er is daar behoorlijke risico tot valpartijen.

“Er is mij reeds meegedeeld dat de bestuurders van de bussen te hard rijden, het wordt dus op de bestuurders gestoken, maar in werkelijkheid is dit zeer slecht aangelegd en is het voor deze bestuurders echt moeilijk om gelijk te komen, gaat men dit in de toekomst verbeteren teneinde valpartijen te voorkomen”, vroeg ze zich af..

Schepen Johan Servé (SP.a)De stad heeft reeds gesproken met De Lijn. Deze hebben verzocht om de verkeersbordenopstelling f19 ( eenrichtingsverkeer) en m5 (fietsers en bromfietsers in tweerichtingen) aan het perron een halve meter achteruit te plaatsen omdat sommige bussen uitgerust zijn met breed uitstekende spiegels. De stad heeft onmiddellijk de geplaatste borden op de paal laten verschuiven waardoor 25 cm gewonnen werd en er opnieuw kon geëvalueerd worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief