HALLE - Claeys wederom op het podium

HALLE - Claeys wederom op het podium

Claes_1
Ingezonden foto's
 
Claes_2
Ingezonden foto's
 

 De eerste wedstrijd van het seizoen 2017 voor de BMW Clubsport Trophy is een feit en werd verreden tijdens het afgelopen weekend te Spa-Francorchamps. Eén manche werd gereden op zaterdag tijdens de NES500, een duits kampioenschap, en de tweede op zondag tijdens de Spa 400 georganiseerd door de BGDC oftewel de Belgian Gentleman Drivers Club, het kampioenschap voor toerisme wagens bij uitstek. Steve Claeys liet de zaterdag race aan zich voorbij gaan en reed enkel mee in de zondagsrace en dat was er ééntje van niet minder dan 400 minuten of 6 uren en 40 minuten race plezier.

"Een week voor de feitelijke race kreeg ik een aanbieding van Thierry De Zan, iemand die me in het verleden gecoacht heeft, om mee te doen op zijn #325 BMW Clubsport Trophy en ik heb die aanvaard omdat dit een leuke uitdaging zou zijn. Ik heb al ettelijke keren met een Clubsport Trophy gereden, vooral van Testdriver.be dan, ook mensen die me in het verleden bijgestaan en gesteund hebben, maar nog nooit in wedstrijd verband en ook nooit op Spa-Francorchamps. Dus ik zag dat wel zitten om daar mijn kunnen eens te zien." vertelt Steve.

De strijd in de BMW Clubsport Trophy was wederom intens, iets dat al meerdere malen in het verleden is gezien. Door de identieke wagens, is het echt de piloot die het verschil maakt. Dit leidt tot mooie gevechten op de baan en vriendschap naast de baan.

De zege ging naar GD Sport, met Donniacuo-Donniacuo-Philips voor DZ Competition met De Zan, Claeys, Du Buc, RACB driver Denis Dupont en Lernoux. De nederlandse vrienden van Offenga Racing maakte het podium compleet door als derde over de streep te komen.

Net als 2 weken geleden, waar Steve de overwinning behaalde in de VW Funcup EVO2 klasse, stond hij dit weekend wederom op het podium.

"Het circuit van Spa-Francorchamps begint me goed te liggen blijkbaar. Ik ken het dan ook als mijn broekzak na de ettelijke uren training op de racesimulator maar het echte werk is toch fysieker. Het blijft een pracht van de circuit en dus elke kans die ik heb om hier te racen, neem ik met beiden handen aan. Op het podium staan geeft een voldoening voor het geleverde werk van alle piloten en het team, want zonder hun stond ik er niet. Alles verliep niet vlotjes aangezien we geen ABS hadden op de wagen en de ESP maar aktief bleef. Die traktiecontrol maakt dat de wagen niet steeds het volle vermogen op de wielen zet en daardoor niet hard genoeg accelereert uit de bocht. We moesten dus dit mooi beheersen en proper rijden. Eind goed al goed en alweer een schitterend weekend achter de rug." laat Steve ons weten met een brede glimlach.

Wat de toekomst brengt voor Steve is nog onbekend. Hij geniet om teamloos te zijn en de bijhorende vrij keuzes betreft wedstrijden, al hebben Ze iets horen waaien richting circuit Zandvoort en Heli Racing. Ze wachten af.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 20 jun 2018

archief