HALLE - Kruiskensheide, Steengroefstraat, Kriekenveld: bestrijding wateroverlast Lembeek-centrum (Update)

HALLE - Kruiskensheide, Steengroefstraat, Kriekenveld: bestrijding wateroverlast Lembeek-centrum (Update)

Werken_2010_p200_nieuwsbrief
EP

 De riolering in de verbindingsweg tussen de Vredelaan en Kruiskensheide werd volledig geplaatst. Ondertussen is de aannemer gestart met het aanleggen van de riolering in de Kruiskensheide, richting zijtak. Vanaf maandag 24 april starten de werken in de zijtak zelf. In de Steengroefstraat voert men momenteel bijkomende grondsonderingen uit, waardoor de rioleringswerken daar even stil liggen.

Kruiskensheide

 Op 15 maart startte de aannemer met de rioleringswerken in de verbindingsweg tussen de Vredelaan en Kruiskensheide. De riolering werd hier volledig geplaatst en ondertussen is de aannemer gestart met het aanleggen van de riolering in de Kruiskensheide (komende van de doorsteek richting zijtak).

 Vanaf maandag 24 april wordt er gestart onderaan in de zijtak van de Kruiskensheide ter hoogte van woningen 49, 51 en 55. De  gasleiding werd volledig afgekoppeld en verplaatst, waardoor de rioleringswerken hier van start kunnen gaan. Vanaf maandag 24 april wordt gestart met het plaatsen van een beschoeiing voor het plaatsen van de pompput ter hoogte van Kruiskensheide 51. Een beschoeiing is een soort wand dat ervoor zorgt dat de put niet inkalft. Vervolgens wordt het nodige grondwerk voor deze put uitgevoerd, alsook een plateau gemaakt voor plaatsen van een grote kraan. Woensdag 26 april wordt vervolgens de pompput geleverd en geplaatst. Hiervoor zal onderaan in de Kruiskensheide een kraan opgesteld worden die de doorgang zal verhinderen.

 Na het plaatsen van de pompput zal er gestart worden met het plaatsen van de riolering in de zijtak van de Kruiskensheide naar boven toe. De opritten van deze woningen zullen gedurende deze periode ontoegankelijk zijn. De stad bracht de betrokken hulpdiensten hierover reeds op de hoogte. Daaropvolgend zal de aannemer met de rioleringswerken omhoogkomen richting Edingensesteenweg.

 Steengroefstraat

 Gezien er momenteel te veel onduidelijkheid is omtrent de grondgesteldheid in de Steengroefstraat werd er besloten om eerst bijkomende grondsonderingen uit te voeren. Zo kan de aannemer een zicht krijgen of de huidige beschoeiingtechnieken dienen aangepast te worden. Deze sonderingen worden momenteel uitgevoerd, de resultaten hiervoor zullen eerstdaags bekend zijn waarna er kan verder gewerkt worden.

 Toegankelijkheid opritten

 Afhankelijk van waar de werken zich bevinden en de mate van vooruitgang, zal je daags voordien door ploegbaas of werfleider ingelicht worden indien jouw oprit niet meer toegankelijk zou zijn. Hetzij mondeling, hetzij via een bewonersbericht dat in je brievenbus geplaatst zal worden.

 Tijdelijke parkings beschikbaar voor buurtbewoners

 Voor de bewoners van de Kruiskensheide en de Steengroefstraat werden tijdelijke parkings voorzien. Bewoners van de Kruiskensheide kunnen hun wagen tijdelijk parkeren langs één zijde op de 1ste 100 meter van de doorsteek Vredelaan-Kruiskensheide. Bewoners van de Steengroefstraat kunnen hun wagen parkeren op het pleintje ter hoogte van Veroonskouter. Deze parking is bereikbaar via Sterrestraat – Veroonskouter. 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 mei 2018
Sam Herremans | 23 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 21 mei 2018

archief