HALLE -Fietsgraveeractie op 26 april

C21

HALLE -Fietsgraveeractie op 26 april

Dsc_0022
Hier gaat mrn fr firtsrn graveren. (Foto Felix Merck)

 Fietsdiefstal is en blijft een van de grootste ergernissen in België. Elk jaar worden tussen 35 000 en 50 000 fietsen gestolen. Hier moeten men samen iets aan doen! Op 26 april 2017 organiseren de stad Halle in samenwerking met politiezone Zennevallei, de NMBS, Fietspunt Halle (Groep Intro), de Fietsersbond een fietsgraveeractie aan het station in Halle.

 Tijdens de actie willen zij de fietsers informeren over onder andere het correct en veilig stallen van de fiets en hen aanmoedigen om hun fiets gratis te laten graveren. 

Het laten graveren van je fiets is één van de acties die je als fietser zelf kan ondernemen om te voorkomen dat je fiets gesloten wordt. Niet alleen leidt het gegraveerde rijksregisternummer naar de eigenaar van de fiets, door het benadrukken van de gravure (met een opvallende gekleurde sticker) zijn gegraveerde fietsen minder aanlokkelijk voor fietsdieven omdat ze moeilijker door te verkopen zijn.+

 

Wil jij je fiets laten graveren?

 Plaats je fiets dan in de fietsenrekken in de voorbehouden zone op het stationsplein. Doe je fiets zeker niet op slot zodat de gemeenschapswachters je fiets kunnen graveren. De politie en Groep Intro zorgen ervoor zodat de fietsen in afwachting van het graveren veilig bewaakt worden.

 Pendelaars kunnen ook deelnemen aan deze actie. Zij kunnen hun fiets ’s morgens ook achterlaten in de voorbehouden fietsrekken. Een labeltje met de gegevens van de eigenaar wordt aan de fiets gehangen. De eigenaar krijgt een nummertje mee dat overeenstemt met het nummer op het label aan de fiets zodat iedereen zijn fiets weer terugkrijgt

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merck
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief