HALLE - Technisch Atheneum gaat snoezelen in Lucie Lambert

C21

HALLE - Technisch Atheneum gaat snoezelen in Lucie Lambert

Snoezelen_2
Foto Olaf
 
Lambert
Foto Olaf
 

 De leerlingen van 7TBZ (thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige) van het Technisch atheneum in Halle kwamen op bezoek bij de residenten van Lucie Lambert. De leerlingen waren er aanwezig om met de residenten van de extra-zorg afdeling te ‘snoezelen’.  Snoezelen is het prikkelen van de zintuigen om dan op die manier een reactie bij de resident teweeg te brengen.  Deze opdracht was een onderdeel van de leerlingen hun gip (geïntegreerde proef-eindwerk).

Residenten van een extra-zorg afdeling kampen vaak met een dementieproblematiek.  Hierdoor verliezen zij het contact en de voeling met de wereld en hun naasten.  De residenten sluiten zich vaak volledig van de wereld af.  Via het snoezelen probeert men de resident even uit zijn isolement te halen.

In de voormiddag maakten de leerlingen kennis met de residenten.  Ze maakten een praatje met elkaar zodat de residenten aan de leerlingen konden wennen.
Nadien boden de leerlingen hulp bij het eetmoment en brachten ze de residenten naar hun kamer om de nodige zorgen toe te dienen.

De namiddag stond dan volledig in het teken van snoezelen.  Met hun snoezelkoffer trokken de leerlingen naar de residenten om hun te laten ontdekken wat ze meegebracht hadden.  Ze werkten met verschillende materialen (schuddoosjes, voeldekens, glitterballen, geurzakjes, geurkaarsen, muziek, kijkdozen, kersenpitkussentjes, …) die ze zelf gemaakt hadden.
Aan het einde van de snoezelsessie kregen de residenten nog een aandenken van de leerlingen en werden ze bedankt voor hun medewerking.

De residenten beleefden een aangename tijd en de leerlingen konden de theorie omtrent het snoezelen toetsen aan de praktijk.
Missie volbracht!

De leerlingen werden heel de dag bijgestaan door hun vakleerkrachten en het animatieteam van Luci

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief