HALLE haalde het meeste zwerfvuil op

C21

HALLE haalde het meeste zwerfvuil op

Zwerfvuil_1_
Foto's Felix Merckx
 
Zwerfvuil_2_
Foto's Felix Merckx
 

 Vanuit het idee dat zwerfvuil een gedeelde problematiek is sloegen de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en de Stad Halle ook dit voorjaar de handen in elkaar. Ze wilden immers met z'n allen opnieuw zoveel mogelijk inwoners en verenigingen mobiliseren om een stukje openbaar domein op te ruimen.

Om het ludiek te houden, maar toch competitief te maken koppelden ze er opnieuw een wedstrijd van. Onder het mom ' Maak van minder zwerfvuil jouw sport' wilden ze iedereen oproepen om zoveel mogelijk afval van het openbaar domein te banen. Het was Halle die het meeste zwerfvuil ophaalde. Op de tweede plaats eindigde Dilbeek, derde was Beersel en op de vierde plaats eindigde Sint-Pieters-Leeuw.

Op het slotfeest van de zwerfvuilactie "Maak van minder zwerfvuiljouw sport", werden de deelnemers bedankt voor hun inzet en werden ze  getrakteerd op een toeristische 'walking dinner' in Halle.

Schepen Johan Servé van Halle noemde zwerfvuil een groot probleem. “Halle zet dagelijks 2 mensen in om het stadscentrum proper te houden. Verder zijn er nog 6 werklieden die ingezet worden in de deelgemeenten en de buitenwijken”, aldus Servé

Schepen Gunther Coppens van Sint-Pieters-Leeuw noemde de vele ‘passanten’ in de gemeente de oorzaak van zwerfvuil in zijn gemeente.

Volgens schepen Veerle Leroy van Beersel kost het probleem van zwerfvuil jaarlijks zo een 250.000 euro aan Beersel.

Volgens Karel Deridder van Dilbeek zou men in opstand moeten komen tegen de industrie die zo gul is met pepflessen.

De gemeente/stad die het grootste percentage straten zwerfvuilvrij maakte, was de winnaar en ging met de eer van "zwerfvuilvrije gemeente/stad" lopen. Een aantal schepenen uit de verliezende gemeenten moeten als wederdienst een straat, plein, wijk,... in de winnende stad opruimen.

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief