HALLE - Nieuws over de restauratie van de Sint-Rochuskerk

C21

HALLE - Nieuws over de restauratie van de Sint-Rochuskerk

Kerk_rochus
Foto Felix Merckx

 Aangezien de commissie patrimonium al zeer lang niet meer vergaderd heeft, vroeg gemeenteraadslid Anne-Marie Mestdag (UF) op de gemeenteraad een stand van zaken. Volgens het schepencollege lopen de werken in grote lijnen volgens planning en onoverkomelijke problemen stellen zich op dit moment niet.

De werkzaamheden concentreren zich momenteel op het verder afbreken van de betonschil, gevelmetselwerk en de dekstenen. Aansluitend hierop zal het herconstrueren van het invulmetselwerk en het herplaatsen van de betonnen gevelelementen, welke gereinigd of gerestaureerd werden.

De toren wordt in functie van de stabiliteit gefaseerd aangepakt. Het koor en een deel van de zijbeuk kregen reeds deels zijn definitieve eindafwerking in granulaat-sierbepleistering.  Deze afwerkingslaag werd in samenspraak met Erfgoed op punt gesteld en als geslaagd bevonden. In samenspraak met monumentenwacht zal de toegankelijkheid ifv onderhoud op punt worden gesteld.  De oude schouw welke in het verleden werd afgebroken krijgt stilaan de aanzet om opnieuw te herrijzen volgens gedocumenteerd model.

De dakwerken zitten in aanvangsfase en zullen gefaseerd aanvatten zodat de waterdichting kan gegarandeerd worden. In samenspraak met vleermuizenwerkgroep Myotis, worden er 2 invliegopeningen voorzien voor de vleermuizen.

De werken lopen dus in grote lijnen volgens planning en onoverkomelijke problemen stellen zich op dit moment niet. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief