HALLE - Plannen voor aanleg nieuwe Zuidbrug en Zennebrug goedgekeurd

C21

HALLE - Plannen voor aanleg nieuwe Zuidbrug en Zennebrug goedgekeurd

Zuidbrug_camera1_0__1_
Ingezonden foto
 

 Waterwegen en Zeekanaal NV heeft grote plannen om de kanaalzone in Halle op te waarderen. Een van de eerste grote ingrepen is het aanleggen van een nieuwe brug over het kanaal: de Zuidbrug. Om deze brug te kunnen realiseren, zal de stad ook eerst een aansluitingsbrug aanleggen, de Zennebrug.

De Zuidbrug, die verbinding maakt tussen Vogelpers en Suikerkaai,  zal het kanaal en de spoorweg overbruggen en aansluiten aan op de René Deboecklaan en de Suikerkaai. De brug zal niet enkel zorgen voor een vlotte doorstroming van het scheepvaartverkeer, het gemotoriseerd verkeer en de fietsers en voetgangers maar zal ook een betere, ruimere, stedelijke en landschappelijke inpassing van het kanaal in de omgeving realiseren. De Zuidbrug zal ook zorgen voor een verschuiving van het gemotoriseerd verkeer van de Bospoortbrug naar de nieuwe brug. De omgeving van de Bospoortbrug wordt daarna autoluw en dus aangenamer en veiliger.

De kostprijs voor de aanleg van de Zuidbrug wordt geraamd op 15 miljoen euro. Deze kosten worden gedragen door Waterwegen en Zeekanaal NV.

Om de nieuwe Zuidbrug te kunnen realiseren moet de stad eerst de Zennebrug aanleggen, die de aansluiting maakt tussen de Zuidbrug en de René Deboecklaan. Met de bouw van deze Zennebrug wordt ook het gedeelte van de René Deboecklaan tussen het Bevrijdingsplein en de brug opnieuw aangelegd.

Net zoals voor de Zuidbrug zal de nieuwe, moderne Zennebrug een belangrijke meerwaarde betekenen voor zowel de stad, haar inwoners, en het fiets- en wandeltoerisme.

De kostprijs voor de aanleg van de Zennebrug wordt geraamd op 3.718.561 euro waarvan 171.787 euro ten laste van Intercommunale Farys.

Het ontwerp en de plannen van beide bruggen werden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Info: dienst openbare werken, mobiliteit en milieu | openbare.werken@halle.be   | T 02 365 95 10 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief