HALLE - Yves Segers verkoopt mee stickers van het Rode Kruis

C21

HALLE - Yves Segers verkoopt mee stickers van het Rode Kruis

Rode_kruis_1
Yves Segers verkicht de eerste sticker aan zijn ouders. (Foto's Felix Merckx)
 
Rode_kruis_2
Foto's Felix Merckx
 

 De Halse afdeling van Rode Kruis Vlaanderen begon zijn jaarlijkse stickerverkoop op de Halse Grote Markt. Zij kregen de hulp van de Halse zanger Yves Segers. Tot donderdag 11 mei kan men de mensen van het Rode Kruis op verschillende kruispunten tegenkomen.

De kostprijs is nog steeds 5 euro en die gaat integraal naar de lokale afdelingen. Ook de vrijwilligers van Rode kruis Halle laten weten dat ze veertien dagen zullen post vatten aan kruispunten en grootwarenhuizen om stickers te verkopen. Yves Segers droeg zijn steentje bij aan de plaatselijke afdeling. Hij kwam de  vrijwilligers een hart onder de riem steken door mee stickers te verkopen op de markt in Halle.

De opbrengst van de actie gaat zoals elk jaar naar de lokale werking. "Daar waar je de sticker koopt, komt ook het geld terecht", klinkt het bij Rode Kruis Halle. "In het geval van onze afdeling zal het vooral besteed worden aan de mobiele hulppost. Daarnaast is er ook geld nodig voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers." Dat het geld lokaal besteed wordt, staat sinds vorig jaar ook te lezen op de sticker zelf. Elke afdeling verkoopt namelijk een gepersonaliseerde sticker, met de afdelingsnaam op.

Voor de afbeelding op de stickers is voor de populaire stripfamilie Kiekeboe gekozen die voor de gelegenheid letterlijk in een Rode Kruisjasje kruipt. “Iedereen weet dat deze familie het hart op de juiste plaats heeft – en dat ze dit nu ook tonen aan de Vlaming, dat doet ons enorm plezier”, klinkt het bij het Rode Kruis.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief