HALLE - Recyclagepark komt naar je toe

C21

HALLE - Recyclagepark komt naar je toe

Vuil_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Vuil_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Vuil_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Vuil_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 Met de slogan ‘het recyclagepark komt naar je toe’ zet intercommunale Haviland, in samenwerking met de stad Halle, buurtwerk Halle, Televil en woonpunt Zennevallei, een mobiel recyclagepark op in wijk ’t Windmoleken in Halle.

Uit ervaring blijkt dat veel inwoners met hun herbruikbare materialen niet tot aan het recyclagepark geraken. Een gebrek aan vervoersmogelijkheden, recyclagekennis en sorteergewoonten zijn de voornaamste redenen. Daarom brengen zij het recyclagepark tot bij deze mensen.

Waarom dit initiatief?

Schepen Johan Servé van afvalbeleid (SP.a): “Wel ons hoofddoel is mensen uit een bepaalde wijk te laten kennismaken met het concept recyclagepark. Ik zeg wel degelijk recyclagepark en geen containerpark omdat men hier de mensen ook bijbrengt wat men met hun “afval” daarna doet en je weet afval bestaat niet! Vandaar de aanwezigheid van Repair café en redders in food. Deze mensen herstellen hier materialen en koken met restjes”

Het is een proefproject : “Zowel de stad als de intercommunales gaan hieruit leren…….kennis opdoen qua organisatie maar ook bekijken of dit concept haalbaar is om in de toekomst te herhalen. Ook op dit “pop up” recyclagepark hanteren wij dezelfde prijzen als op ons vast recyclagepark. En vandaag kan je hier duidelijk zien als je sorteert, repareert / recycleert  dan is een “containerpark” helemaal niet duur is”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief