HALLE - N-VA tegen megalomaan bouwproject Bergensesteenweg

C21

HALLE - N-VA tegen megalomaan bouwproject Bergensesteenweg

Pletinckx
Ingezonden foto

 Projectontwikkelaar Databuild kreeg op de vorige gemeenteraad groen licht van de Halse meerderheid om een stuk grond gelegen tussen de Bergensesteenweg en de Edingensesteenweg te verkavelen.

N-VA Halle stemde tegen dit project omdat de komst van nog eens 102 wooneenheden en baanwinkels tot een extra verkeersstroom en dus tot nog meer en langere files in de omgeving zal leiden.

“Bovendien wordt er veel te weinig parking voorzien waardoor de parkeerdruk in de omliggende straten nog verder zal toenemen” zegt N-VA Halle gemeenteraadslid Sven Pletincx. “En ook de fietsers delen in de klappen want dit project vernietigt de plannen om een fietssnelweg met tunnel te voorzien tussen het station van Halle en de Colruyt-sites. “

“De keuze van burgemeester Pieters en zijn meerderheid voor een project met baanwinkels weg van het stadscentrum is op z’n zachtst uitgedrukt bedenkelijk”, vindt Pletincx. “Het stadscentrum wordt nu al geteisterd door leegstand en dit project zal opnieuw klanten afsnoepen van de binnenstad.” Het is nog maar eens duidelijk dat er echt geen rem meer staat op de bouwwoede van deze meerderheid. ”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief