HALLE - Tiende editie van de legendarische ZENNETOCHT viert dubbel feest

HALLE - Tiende editie van de legendarische ZENNETOCHT viert dubbel feest

Zennetochten
Foto Emile Devogeleer
 

 Eind mei is er traditioneel de ZENNETOCHT: twee  begeleide fietstochten langs rustige en pittoreske wegen met een hoog slow travel gehalte. Voor deze 10e editie worden de twee fietstochten gespreid over twee zondagen:

Als primeur wordt op zondag 21 mei de BATBIKE ingehuldigd. Deze familielus van 22 km werd samen door de Fietserbond Halle en de vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt uitgestippeld. Deze fietsroute loopt doorheen het Hals grondgebied en brengt je in contact met de wondere wereld van de vleermuizen. Enkele geheime plekjes worden speciaal die dag opengesteld.

Op zondag 28 mei wordt de legendarische ZENNETOCHT gereden: een 75 km lange fietstocht vol natuurschoon, vergezichten en bijzondere ontdekkingen. Routegids Paul Delerue laat je het neusje van de zalm zien en brengt fietsers langs de Vallée des Oiseaux naar de bron van de Zenne en terug via de Sennette naar Halle.

De tocht neemt je in de voormiddag mee langs de kronkelende Zenne met haar oude watermolens zoals le moulin d'Aremberg & d'Hou, doorheen de prachtige Vallée des Oiseaux met panoramisch zicht van de Zenne, en het charmante Soignies bekend om haar blauwe steen en haar Simpélourd. Picknick stop in Naast met regionale biertjes. Als dessert krijg je de bron van de Zenne te zien!

In de namiddag worden de heuvels lichter tot zelfs vlak en ontdek je "le bonhomme de fer" in le bois de la Houssière, de onbekende Sennette in al haar vormen. Boven- en ondergronds, rustig en wild. Verder volgt de route een oude spoorbedding en ontdek je het oude kanaal waar in 2010 de dijk brak. Via Lembeek komt Halle weer in zicht.

Deelnemen is gratis. Inschrijven is sterk aanbevolen.

Zondag 21 mei BATBIKE 22 km met start om 13:30 uur en zondag 28 mei ZENNETOCHT naar de Zennebron 75 km met start om 9:30 – beiden op het Stationsplein van Halle.

Alle info en inschrijven via http://www.zennetocht.blogspot.com  of tel Hugo Keyaerts 02 360 15 19. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief