Oorlog aan de leegstand in HALLE

Oorlog aan de leegstand in HALLE

Demanet
EP

 Mensen uit Halle en omgeving hebben het zonder twijfel  de laatste weken opgemerkt in de media, Halle kreunt momenteel onder de leegstaande handelspanden. Iedereen heeft wel zijn eigen mening over de verschillende oorzaken hiervan, minder gunstig economisch klimaat, vrees voor terrorisme, fout van de winkelketens of noem maar op. Feit is dat de leegstaande handelspanden ons mooi handelscentrum ontsieren en daar moet snel iets aan veranderen.

 Halle heeft nochtans alle troeven in handen, een gevarieerd winkelaanbod, speciaalzaken waar de klant meer dan ooit koning is. Een sportieve, cultureel, toeristische en  commercieel aanbod dat geen enkele andere stad met gelijkaardige omvang ons na doet. Een compleet vernieuwde Basiliekstraat en een weldra her aangelegde Beestenmarkt en toch komt de heropleving van ons handelscentrum trager op gang dan verwacht.

 Het besef bij ons stadsbestuur dat het hart van onze stad dringend aan reanimatie toe is, is reëel, onlangs nog werd aangekondigd dat er hard wordt gewerkt aan een plan om leegstand te bestrijden.

Philippe Demanet: “ Als één van de handelszaken van de oude garde willen wij alvast het goede voorbeeld geven. Daarom stellen wij ons handelspand, Basiliekstraat 51, van 20mei tot 27mei ter beschikking voor een niet alledaags kunstproject.  In eerste instantie willen we bewijzen dat een ambitieus Pop-Up concept niet eens veel geld moet kosten. Het materiaal waarmee we de winkel, die vroeger een kapperszaak was, omtoveren naar een heuse mancave haalden we van onze eigen zolders. Door een oproep te plaatsen op de in Halle bekende Facebookgroep “Halle verkoop, gratis of ruil” werden de ontbrekede decoratieve elementen bij elkaar gesprokkeld. Verder werd niet meer dan 400€ geïnvesteerd in marketing, decoratie en de vernissage zelf”.

Het pand zal worden ingericht als een vintage garage, een mancave, gevuld met heel erg bijzondere en heel erg betaalbare kunst, curiosa, fotografie en hebbedingen. Zaterdag 20mei om 18u, tijdens de officiële opening, waarop we iedereen trouwens uitnodigen, een whisky tasting door Robert Minnekeer, in kilt en met doedelzak ! De boodschap is simpel, “Oorlog aan de leegstand”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2017
Felix Merckx
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jun 2018
Marc Sluys | 12 jun 2018

archief