Rode Kruis afdeling HALLE zoekt bloedgevers

Rode Kruis afdeling HALLE zoekt bloedgevers

Rodekruisvlaanderen340
EP

 Deze week start de nieuwe campagne 'Vervang mij' om bloedgevers te vinden. Elk jaar haken 40.000 donoren af en om die te vervangen schakelen ze nu de hulp van onder andere trouwe donoren en sociale media in.

Hoewel de vraag naar bloed de voorbije jaren is gedaald dankzij nieuwe, minder ingrijpende operatietechnieken, blijft de situatie vooral prangend tijdens de zomer: "Sommige bloedgevers zijn op reis maar zelfs degenen die in België blijven, zien ze in juli en augustus minder vaak. Wie op een terrasje zit of een barbecue houdt, blijft soms liever hangen dan naar een inzamelactie in de buurt te trekken." Ook de vraag naar bloedplaatjes en plasma stijgt door het toenemend aantal kankerpatiënten.

Maar de bloedplaatjes kunnen ze maar vijf dagen bewaren. Net daarom is jou donatie dus brood nodig. Voor of na een lang weekend. 

Ook afdeling Halle werkt hier samen aan mee. Aarzel niet en kom eens langs op één van de bloedinzamelingen van de afdeling Halle.

Woensdag 24 mei ’17 van 15u30 tot 19u In het AZ Sint Maria Ziekenhuislaan 100 te Halle of donderdag 1 juni ’17 van 15u tot 20u in CC ’t Vondel Possozplein 40 te Halle

Als je niet zeker bent of je mag geven kan je altijd de donorzelftest uitvoeren

www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed/mag-ik-bloed-geven/donorzelftest /

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2017
Felix Merckx
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 22 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Olaf Feldberg | 20 jun 2018

archief