Boottochten naar Ronquières en Strépy-Thieu

C21

Boottochten naar Ronquières en Strépy-Thieu

Editiepajot_halle_vaarhappeni_ng_1_foto_merckx
Archief Felix Merckx

 Men staat aan de begin van het nieuwe zomervaarseizoen met spectaculaire, leuke en ontspannende boottochten op het programma. Vanuit Halle kan men varen naar Ronquières en Strépy-Thieu

Op het programma : boottochten van enkele uren of volledige dagtochten langs verrassende natuurlandschappen, nieuwe  woon- en werkbuurten aan het water en door spectaculaire scheepsliften. Heel wat vaartrajecten worden aangeboden in combinatie met de fiets. De langgerekte jaagpaden langs rivieren en kanalen laten het toe vaar-én fietsuitstappen aan te bieden. Zo kan men bijvoorbeeld meevaren langs merkwaardige scheepsliften en daarna een traject in het Henegouwse heuvelland fietsen. De fiets kan dan ook gratis mee aan boord.

Vrijdagnamiddag-boottocht door de groene gordel en terug met de fiets
Wie de rustige Zennevallei ten zuiden van Brussel beter wil leren kennen, komt tijdens de landelijke boottochten vanuit Halle zeker aan zijn trekken. Het eens zo drukke ‘kolenkanaal’ is nu een oase van groen en rust en de fiets kan gratis mee aan boord.

Ze varen tot de benedenzijde van het Hellend Vlak van Ronquières, met versassingen in de sluizen van Lembeek en Ittre.  Vertrek : Halle-Suikerkaai – aankomst: voet van Ronquières. Terugkeer per fiets.

Spectaculaire boottochten in het weekend
Boottochten door Strépy-Thieu + Ronquières + sluizen Ittre en Lembeek.

Op enkele vaaruren van Halle bevinden zich een aantal van de meest merkwaardige nautische ‘kunstwerken’ ter wereld, waaronder het Hellend Vlak van Ronquières, de immense scheepslift van Strépy-Thieu en een kanalenpark met authentieke hydraulische scheepsliften, erkend als Unesco werelderfgoed.

We brengen een kort bezoek  aan deze historische scheepsliften, die in de jaren 50 à 60 van de vorige eeuw nog in volle bedrijvigheid waren en nu de stille getuigen zijn van een bewogen ‘steenkool’ verleden.

Meer over deze ‘kunstwerken’ : Tijdens deze boottocht varen ze door de grote scheepslift van Strépy-Thieu : een gevaarte van 117m hoog, 81m breed, 130m lang, dat in twee enorme liftbakken de schepen in één beweging en een tijdspanne van 20minuten naar een 73m hoger gelegen kanaalplateau verheft.

Ze sporen over het Hellend Vlak van Ronquières : een constructie van acht staalkabels, 236 wielen, vier treinrails, een 5.500 ton zware bak, gevuld met water die het schip naar een 67m hoger gelegen kanaalplateau vervoert.

Op zaterdagen en zondagen. Vertrek : Halle-Suikerkaai – deze dagtrip wordt georganiseerd als bus & bootcombinatie.

Maandagnamiddagtocht van Halle naar hartje Brussel

Op deze boottocht van Halle naar Brussel, vaar je door Lot/Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos en Anderlecht en maak je versassingen in vijf sluizen mee. Je ontdekt een kanaalomgeving in volle metamorfose, met oude pakhuizen omgebouwd tot lofts, industriële panden omgevormd tot hotel en een iconoclast museum en verrassende hedendaagse architectuur.

Vertrek: Halle-Suikerkaai – aankomst: Brussel-Becokaai (Sainctelette). Terugkeer per fiets of trein – fiets kan gratis mee.

Reservaties verlopen via Rivertours : info@rivertours.be  of tel. 02 218 54 10

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief