HALLE heeft zijn ‘tuttenboom’

C21

HALLE heeft zijn ‘tuttenboom’

Tut_1
Foto's Felix Merckx
 
Tut_2
Foto's Felix Merckx
 
Tut_3
Foto's Felix Merckx
 
Samenspeeldag
Foto Emile Devogeleer
 

 De zesde editie van de Samenspeeldag had plaats op Speelplein Joepie, Brouwerijstraat 32 in Halle. Ze organiseren jaarlijks deze Samenspeeldag tijdens de Vlaamse Week van de Opvoeding (16 tot 23 mei). Aan het Huis van het Kind werd ook de eerste tuttenboom geplaatst

Het werd een speelse namiddag boordevol leuke activiteiten en animatie (springkastelen, voorleestfeestje bib, knutselen, grime, ballonplooien,…) voor jong en oud. Ouders en kinderen werden hierbij gestimuleerd om samen leuke dingen te doen.

Aan het Huis van het Kind werd de allereerste tuttenboom in Halle geplaatst. 

Een tuttenboom is een speciale boom waar kinderen, als ze daar klaar voor zijn, hun ‘tutje’ of fopspeen kunnen in hangen om er zo makkelijker afscheid van te nemen. Dit is een project van Huis van het Kind Halle en is bedoeld om ouders te helpen bij het afleren van het ‘tutje’ bij hun kind. Kinderen kunnen vanaf nu doorlopend en permanent ‘tutjes’ in de tuttenboom hangen, maar als ze dit doen tijdens de openingsuren van de Speelwolk (in het Huis van het Kind), krijgen ze een leuk ‘ik ben groot’ – diploma.

Eens kinderen de leeftijd van ongeveer 3 jaar bereikt hebben, wordt het aangeraden om het ‘tutje’ achterwege te laten. Desondanks dat een ‘tutje’ sust en de zuigbehoefte kalmeert, zijn er ook wel enkele nadelen aan verbonden (zoals tand – en spraakproblemen). We willen met dit project kinderen stimuleren om hun ‘tutje’ af te geven als ze daar klaar voor zijn. Huis van het Kind Halle plant jaarlijks een specifieke activiteit rond de tuttenboom, bijvoorbeeld in de periode van Sinterklaas waarin vele kinderen afscheid nemen van hun ‘tutje’.

Voor Halle is dit de eerste tuttenboom maar op andere plaatsen in Vlaanderen zijn er al vele tuttenbomen. Op de site www.tuttenboom.be  vind je een overzicht van alle tuttenbomen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2017
Felix Merskx
Felix Merckx en Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief