HALLE - Emiel en Odile zijn 60 jaar getrouwd

C21

HALLE - Emiel en Odile zijn 60 jaar getrouwd

Milo_1
Foto's Olaf
 
Milo_3
Foto Olaf
 
Milo_2
Zo was het 60 jaar geleden. (Repro Felix Merckx)
 

 Emiel  Debroyer en Odile Gansmane, beter bekend als “Milo en Moes” vierden hun diamanten bruiloft. Velen herinneren zich de hun beenhouwerij op de Brusselse steenweg, deze heeft op de valreep na 100j aar bestaan. Menig Hallenaar kwam er regelmatig over de vloer. Het mag gezegd worden dat door de ambachtelijk gemaakte wildpastijen, de zelfgemaakte gekookte hesp, wild en gevogelte producten van de beenhouwerij als speciaalzaak was gekend.

Daarnaast waren Milo en Odile zeer actief in verschillende bewegingen. In hun jeugd waren ze bij scouts en Chiro. Milo was jaren actief in de beenhouwerbond, hij was er jaren voorzitter van. Ook op provinciaal niveau was hij jaren ondervoorzitter van de beenhouwersbond. Verder was hij ook jaren voorzitter van de parochieraad, actief lid van de parochieploeg, stuwende kracht in het wijkcomité van de Brusselpoort , en later verzorgde hij tezamen met vrijwilligers de kapelletjes in Halle.

Naast elke actieve man staat een sterke vrouw vernoemde de burgemeester terecht, Moes was ook zeer actief in de beenhouwerij, en hun gezin , maar ook zij spelde een rol in het gemeenschapsleven, dit via o.a. de werkgroep voor de missionarissen ,en  menswelzijn. Ze neemt ook nog steeds deel aan het zangkoor van de basiliek.

Omringd door hun 4 zonen , kleinkinderen, en achterkleinkinderen ontvingen ze zaterdag felicitaties van de Burgemeester, en via brief ook van het koningspaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief