HALLE - Servais in de kijker tijdens Elisabethwedstrijd

C21

HALLE - Servais in de kijker tijdens Elisabethwedstrijd

Servais_1_bewerkt-1
Ingezonden foto
 
Servais_2_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 De Halse cellist François Servais staat in het middelpunt van de belangstelling tijdens de eerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Eerst en vooral kreeg hij ruime aandacht op de expo van de vzw Servais over de Belgische Celloschool, die plaatsvond in Flagey. Die tentoonstelling lokte 2552 bezoekers op amper tien dagen tijd. Het gelijknamige boek vindt vlot de weg naar de geïnteresseerden.

Maar ook de nationale media plaatsen Servais in de schijnwerpers. Zowel Klara als Musiq3 kondigden meermaals de tentoonstelling aan met korte reportages over Servais. Canvas publiceerde op 20 mei een uitgebreid artikel op de website, met een videoreportage over Servais in Halle (www.canvas.be .

Op 21 mei wijdde Klara een twee uur durende uitzending aan Servais, met veel muziek en interviews van Peter François, Viviane Spanoghe, Roel Dieltiens, Jan Strick en Thomas Meuwissen (te herbeluisteren op www.klara.be ). Op 29 mei komt Servais aan bod op de RTBF-radio tijdens de eerste finale-avond. Op 3 juni tot slot kunnen de Canvaskijkers met de Halse cellist kennismaken tijdens de uitzending van de laatste finale-avond, na het optreden van de tweede kandidaat. Die finale-avond is overigens live in Halle te volgen op groot scherm in de Raadzaal van het nieuwe stadhuis.

Tussendoor vindt in Sint-Pieters-Woluwe nog een andere cellowedstrijd plaats, de ‘Prijs Edmond Baert’ (26-27 mei), waar de kandidaten in categorie C verplicht twee composities van Servais spelen. De vzw Servais trok de voorbije maanden ook naar Amsterdam, Moskou en Peking om Servais te promoten.

De bekende Hallenaar groeit zo steeds meer uit tot een bekende Belg. Niet slecht voor een muzikant van wie we op 6 juni 2017 de 210e geboortedag vieren.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief