HALLE - Stand van zaken met betrekking weekblad Deze Week

C21

HALLE - Stand van zaken met betrekking weekblad Deze Week

Halle
EP

 Tijdens de gemeenteraad van 21 maart 2017 werd op voorstel van raadslid Severijns (Groen) gesproken over de verspreiding van het weekblad Deze Week en het contract tussen de Stad Halle en uitgeverij Roularta. Er is toen gezegd dat vlak na die gemeenteraad er een overleg zou zijn met Roularta. Op de jongste gemeenteraad kwam hij hierop terug

 Op 22 maart is er een overleg geweest met Mevr. Veerle Huygh, Directeur West Brabant Local Media Division bij Roularta Media Group. Het standpunt en voorstel van Mevr. Huygh werd voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen op 21/4/2017. Dit uitvoerig dossier is te raadplegen in IDES.

 Het College besliste bijgevolg: dat het niet akkoord is met de door Roularta voorgestelde compensatie, namelijk een verschuiving naar pagina 6 en een kostenloze uitbreiding naar een volledige pagina; het college koos ervoor Roularta mede te delen dat de stad een herstel wil naar de oorspronkelijke situatie (pagina 2 + bedeling in alle bussen) conform het contract OF een financiële compensatie wenst voor de contractbreuk; het college koos ervoor geen displays van Roularta  in stadsgebouwen te plaatsen maar als alternatief uit te zoeken of ze de stadsberichten zelf extra via stadsgebouwen kunnen verdelen.

 Deze beslissing werd via een aangetekend schrijven aan Roularta meegedeeld en tot op heden kregen we geen reactie. De dienst communicatie & secretariaat bekijkt in tussentijd of een eigen voorstel vanuit de stad tot financiële compensatie de situatie kan deblokkeren (bijv. gedeeltelijke betaling facturen – facturen werden tot op heden niet betaald).

Verder kunnen ze melden dat het contract met Roularta afloopt eind 2017 en niet verlengd zal worden. Voor een nieuwe gunning zal bekeken worden wat de beste optie is om de stadsberichten maximaal bij de Hallenaar verspreid te krijgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief