HALLE - Wachttijden bij de dienst bevolking

C21

HALLE - Wachttijden bij de dienst bevolking

Gemeenteraad_2013
EP

 Wie vandaag via de webstek een afspraak wil maken met de dienst bevolking moet rekening houden met een wachttijd die tot twee weken kan oplopen. Wat is de reden van deze lange wachttijd En orden er acties ondernomen om deze dienstverlening te verbeteren?, vroeg raadslid Dirk Van Heymbeeck op de jongste gemeenteraad

Het hangt af van de tijdsduur van de afspraak hoelang het duurt om een afspraak te maken bij de dienst burgerzaken/bevolking. Deze week is er maandag en woensdag nog 5 minuten vrij. De eerste vrije afspraak van 10 minuten is donderdag 1 juni.

Als het dringend is, kan de burger ook bellen naar de dienst en wordt er een oplossing gezocht.

Wat ook een rol speelt zijn de feestdagen - concreet veel feestdagen in mei – en o.a. opleidingen. De maand mei is een drukke periode.

Cijfergegevens: 2536 bezoekers loketten bevolking in mei 2015, 2629 in mei 2016, 1994 tot nu toe mei 2017.

Om de drukte op te vangen werden  de volgende maatregelen reeds genomen: tijdens de voormiddag (vrij loket zonder afspraken) wordt een extra medewerker ingezet om de wachttijden niet te veel te laten oplopen; loket met vrije inloop laat toe per medewerker meer burgers te helpen dan loket op afspraak; op zaterdag wordt een extra medewerker ingezet om de wachttijden niet te laten oplopen; als de backoffice niet volgt, vertraagt de loketwerking doordat zaken niet afgewerkt zijn. Dagelijkse verwerking identiteitskaarten, rijbewijzen, reispassen, Kids-ID’s, enz. is vereist. Telefonische oproepen en mails moeten ook verwerkt worden.

Met de huidige personeelsbezetting wordt gestreefd naar een zo goed mogelijk evenwicht tussen loket zonder afspraak, afspraken, zaterdagloket en backofficewerk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2017
Felix Merckx
RP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief