HALLE - Fontein op Stationsplein ligt droog

C21

HALLE - Fontein op Stationsplein ligt droog

Fontein
Archief Felix Merckx
 

 Een wand van water, veroorzaakt door zestien dansende waterstralen op een verhoogd podium. Ooit nog het onderwerp van een grote ontwerp wedstrijd, die uiteindelijk werd afgevoerd. U dacht dat ik het hier over de fontein aan het station had maar uit deze fontein lijkt al enige tijd geen water meer te komen. Wel tien verschillende programma’s zorgen voor een heus waterspektakel, maar waar is het spektakel of beter waar is het water?, vroeg raadslid Sven Pletinckx (N-Va zich af op de jongste gemeenteraad in Halle.

Waarom werkt deze fontein niet? En welke stappen zullen worden ondernomen om deze fontein terug in werking te stellen. Op welke termijn zal dit worden gerealiseerd? En op welke tijdstippen zal deze fontein operationeel zijn? Voor een fontein die de Hallenaar om en bij de 186.000 euro kostte (toen 7,5 miljoen frank van de 9 miljoen frank totale kost) verwachten we toch een uitstekende werking, aldus het raadslid

Het onderhoudscontract voor de fontein op het Stationsplein was voor de periode 2012-2014 gegund aan de firma Aquafontal uit Pittem voor een bedrag van 10.565,51 EUR (inclusief btw). De fontein werd een laatste keer hersteld in juli 2014 (8 defecte fonteinpompen)

In december 2014 werd de fontein door Aquafontal zoals vastgelegd buiten dienst gesteld (winterperiode).

Er werd vanuit OMM geen nieuw onderhoudscontract meer gegund. Fontein is nadien nog wel sporadisch operationeel geweest.

Ze opteren om deze in de toekomst te laten werken van april tot eind november afhankelijk van de weersomstandigheden en dit tussen 6u30 en 23u00.   

Er werd gevraagd aan Aquafontal om de fontein na te kijken , een raming te geven voor eventuele herstelling, een onderhoud en een astenboek op te maken voor de gunning van een nieuw contract vanaf het voorjaar 2018.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief