FCS LEMBEEK- ZENNE dreigt voetbalterrein te verliezen.

C21

FCS LEMBEEK- ZENNE dreigt voetbalterrein te verliezen.

Lembeek-zenne
FCS LEMBEEK- ZENNE ziet donkere wolken hangen.
 

FCS Lembeek-Zenne kreeg zopas een brief van water- en zeekanalen dat ze op hun voetbalterrein bomen wil planten. Hiermee dreigt de club het voetbalterrein, waar nu reeds 48 jaar wordt gevoetbald, te verliezen.  

Wie had ooit gedacht toen de stichters in 1969 met een ploegje begonnen om te sjotten men in 2017 nog ging praten over FCS Lembeek-Zenne. Ondertussen zijn wij ruim 48 jaar later en presteerde FCS Lembeek toch wel een mooi en indrukwekkend parcours. Even samenvatten. De start van FCS Lembeek werd gegeven zoals bij vele “caféploegen” aan de toog. De bij ieder gekende “Poeterkeswaa” werd het thuisplein. Voorheen reeds gebruikt door de paterkes als voetbalveld maar volledig verwaarloosd. Het echte werk zoals de aanleg van de nutsleidingen, kantine en kleedkamers werd verwezenlijkt door de handenarbeid van de toen aangesloten leden. De succesformule om te sjotten aan de Zenne werd zo bekend dat men na een paar jaren al aan een tweede ploeg toe was. En het ging in stijgende lijn. Plotseling had FCS Lembeek ook veteranen. Eerst in het KAVVV later in de Belgische bond onder het stamnummer van Avenier-Lembeek. Laat ons stellen dat dit echt de topjaren waren van FCS Lembeek-Zenne. Nadat de oudjesploeg door geen opvolging van nieuwe veteranen uiteen viel waren wij nog actief met 2 ploegen. Waar wij momenteel nog altijd mee bezig in het KAVVV. Dit met up en downs maar wij houden de moed erin. Ik ben ervan overtuigd dat velen die dit lezen zeker veel mooie en onvergetelijke momenten hebben beleefd bij FCS Lembeek-Zenne.

Hoe zit de vork in de steel?

Een beetje meer uitleg hoe de vork in de steel zit. De laatste officiële berichten die wij via mail binnen kregen zijn. FCS Lembeek-Zenne zal het seizoen 2017-2018 nog volledig kunnen afwerken op het huidige terrein. De gronden zouden moeten vrijgegeven worden op 1 januari 2019. Al loopt de normale concessieovereenkomst met Stad Halle tot eind 2020. Maar Water en Zeekanalen wil dit vervroegd beëindigen voor de om er bomen te planten. Dus zonder goodwill kunnen ze zelfs hun 50 jarige bestaan er niet meer vieren. Verder verdwijnen er met dit alles ook vele activiteiten die momenteel daar plaatsvinden. Even een opsomming. Vooreerst 2 voetbalploegen die op zoek moeten. Verder ook onze KIDS die wekelijks op dinsdag er een formidabel uurtje beleven. Ook de opstarting van de vrouwenploeg en de komende veteranen valt in het water. Alsook de sportdagen van scholen die er soms plaatsvinden of de feestjes van de kids omdat zij zich kunnen uitleven op het voetbalveld. In de vakantiemaanden kan het terrein gebruikt worden door de jeugd die anders op straat staat te sjotten. Plus dan nog de vele activiteiten die ik vergeet zoals het kaartspel en de Zennefeesten. Alles zal moeten wijken voor een nieuw bos.

De club staat met de rug tegen de muur. Toch zou alle steun van iedereen die FCS Lembeek-Zenne een warm hart toedraagt welkom zijn. Zoals reacties op facebook op deze mededeling zouden helpen. Zelf geschreven overtuigende verhalen doen soms ook ergens een lichtje branden. Hopelijk hebt U aan mijn open mededeling een antwoord op de vele vragen omtrent het verdere bestaan van FCS Lembeek-Zenne. Vanuit het huidige bestuur hopen ze op veel steun. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief