HALLE - Zelfpluktuin ’t Beizenhofke

C21

HALLE - Zelfpluktuin ’t Beizenhofke

Frambozen_goed
Ingezonden foto
 

 Zelfpluktuin 't Beizenhofke is de eerste zelfpluktuin voor frambozen in de regio Halle. Woonpunt Zennevallei maakte het mogelijk om binnen het bestaande CSA-project 't Groen(t)e Hart in Lembeek (bij Halle) op 40 are (over 1.305 lopende meter) een zelfpluktuin aan te leggen. Sinds 10 juli 2016 worden tijdens de zomer frambozen aangeboden. Iedereen is welkom : u plukt, het fruit wordt gewogen en afgerekend.

Het openstellen van een zelfpluktuin creëert lokaal een nieuwe sociale dynamiek, waarbij mensen opnieuw echt in contact komen met elkaar.

De klant komt het fruit zelf plukken. Deze alternatieve verkoopsvorm zorgt voor een andere beleving bij de consument die het gewoon is om een winkel binnen te stappen en een afgewerkt product te kopen.

Op deze manier worden mensen ook bewuster van hun consumptiegedrag. Wij geven indirect de boodschap : “Consumeer lokaal verbouwd fruit van het seizoen in plaats van hetzelfde fruit buiten het seizoen, dat uit Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland … naar hier wordt verscheept.”

Het perceel is in omschakeling.

Dat betekent dat zij nu reeds volgens de bionormen (Certisys) werken ; vanaf 2019 hopen zij het biolabel te gebruiken.

De ligging van de zelfpluktuin is ideaal : nabij de woonkern van Lembeek, op fietsafstand van Halle centrum (4 kilometer), nabij de afrit van A8 (E 429), in een prachtige natuurlijke omgeving, aanpalend aan een woonwijk en err is parkeergelegenheid (ter hoogte van de Beneluxla

De pluktuin is gelegen ter hoogte van Vredelaan 26 – 1502 Lembeek ; vanaf dit adres loopt u minder dan 100 meter het wandelpad naar beneden om de ingang te bereiken. Wegens wegenwerken op de Bergensesteenweg is de pluktuin gemakkelijker te bereiken via de Edingsesteenweg. Rij vanaf de Edingsesteenweg de Arthur Puesstraat in en volg dan de signalisatie “Zelfpluktuin”.

Openingsuren : de openingsuren voor het plukseizoen 2017 (van half juni tot begin augustus) zullen binnenkort bekendgemaakt worden via de website en de Facebookpagina (zie hieronder)facebookpagina : https://www.facebook.com/tbeizenhofke / - Instagram : tbeizenhofke website : www.tbeizenhofke.be

Info Filip Frimout - gsm : 0478/20.74.00 - filipfrimout@hotmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief