HALLE - Mathilde Reuzé wint Servaisprijs

C21

HALLE - Mathilde Reuzé wint Servaisprijs

Servais
Ingezonden foto
 

 Voor de zestiende keer vond in Sint-Pieters-Woluwe het celloconcours ‘Prijs Edmond Baert’ plaats. De wedstrijd heeft al een stevige reputatie opgebouwd, en er namen dan ook 32 cellisten deel uit België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Nederland, Luxemburg en Tsjechië. Daarvan mochten er 20 aantreden op de halve finale op 26 mei. Twaalf deelnemers haalden de finale op 27 mei.

Edmond Baert, oud-docent van het Brusselse Conservatorium en erelid van de vzw Servais, en zijn mede-juryleden Caroline Descamps, Didier Poskin, Judith Ermert, Pierre Brunello en Jacques Vanherenthals, stonden voor een moeilijke taak. De 24-jarige Joke Flecijn kaapte de begeerde ‘Prijs Edmond Baert’ weg. De tweede en derde prijs in de hoogste categorie ‘D’ gingen naar Iedje Van Wees en Camille Ledocq.

In categorie C – conservatoriumstudenten tussen 14 en 18 jaar – blonk de Française Mathilde Reuzé uit. Zij won niet enkel de eerste prijs, maar ook de speciale ‘Servaisprijs’. Daarmee bekroont de vzw Servais de beste uitvoering van een werk van François Servais. Mathilde speelde Servais’ La Romanesca en de Etude nr. 6. De 16-jarige celliste volgt les bij Frédéric Borsarello in het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris.  De tweede prijs was voor Luca Giehl uit Würzburg.

In categorieën B en A traden leerlingen van een muziekacademie aan. Rebecca Deridder won in categorie B de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het plichtwerk Phantasmes van Eric Feldbusch.  Thaïs Defoort en Matis Griso gingen naar huis met de eerste prijs in categorie A.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief