HALLE - Fase 4 werken Bergensesteenweg gingen van start

HALLE - Fase 4 werken Bergensesteenweg gingen van start

Werken_nieuwsbrief
EP

 De Vlaamse overheid ging eind januari van start met de aanleg van veilige fietspaden langs de Bergensesteenweg (N6) in Halle, tussen het Bevrijdingsplein en het kruispunt met de Prinsenbos en de Weerstandstraat. De werken zullen een aantal maanden in beslag nemen en worden afhankelijk van de weersomstandigheden begin september beëindigd.  Huidige omleiding blijft behouden tot het bouwverlof

Het Agentschap Wegen en Verkeer ging op maandag 12 juni van start met fase 4 van de werken op de Bergensesteenweg in Halle. Het verkeer kan in de richting van Halle rijden, maar de omleiding voor het verkeer in de rijrichting van Lembeek blijft behouden.

Rijweg open tijdens bouwverlof
De tijdelijke verkeerssituatie die tijdens de werken in voege is, blijft behouden tot aan de start van het bouwverlof. Van 7 tot 31 juli wordt er niet gewerkt en wordt de rijweg terug volledig opengesteld voor het verkeer. Er is dan opnieuw verkeer in beide richtingen mogelijk. Vanaf begin augustus zal de omleiding via de Edingensesteenweg en de Hondzochtsesteenweg opnieuw van toepassing zijn tot het einde van de werken.

Afrit Halle (nr. 22) terug open vanaf 8 juli
Afrit 22 (Colruyt) op de E429 naar de Edingsesteenweg zal vanaf 7 juli terug open gaan voor het verkeer. De afrit werd tijdens de vorige fases van de werken afgesloten omdat de verkeerslichten op de Edingensesteenweg uitgeschakeld werden om een vlottere doorstroming op de Edingensesteenweg te bekomen. In augustus ligt de verkeersintensiteit lager waardoor de afrit ook na het bouwverlof open kan blijven tijdens de rest van de werken.

Oprit naar E429 blijft afgesloten voor verkeer vanuit Halle
Momenteel is de oprit van de E429 niet bereikbaar voor mensen die van het Bevrijdingsplein komen en richting Bergen rijden. Na onderzocht of de oprit vroeger kan opengesteld worden, bleek het technisch te moeilijk en zouden de werken langer duren. Daarom werd beslist om de oprit afgesloten te houden tot het einde van de werken.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 22 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Devogeleer Emile | 21 jun 2018
Olaf Feldberg | 20 jun 2018

archief