’t Parlement in HALLE bestaat vijf jaar

’t Parlement in HALLE bestaat vijf jaar

Pa
Foto's Olaf
 
Parlement_2
Foto's Olaf
 
Parlement_3
Foto's Olaf
 

 Frank en Mina, uitbaters van ’t Parlement in Halle openden vijf jaar geleden  ’t Parlement een degustatiebar, ondertussen dé place to be voor liefhebbers van bier, whisky, en gezelligheid. Op de hoek van de Klinkaert – ook wel het Montmartre van Halle genoemd – vindt ieder wat wils.

De horeca zit Mina in het bloed. In 1987 opende ze haar eerste zaak in Halle – Snack Mina. Hierna volgden Het Theepotje in Lennik, De Frietketel in Halle, en The Roots in Pepingen. Tijdens een Schots avontuur vijftien jaar geleden pikte ze evenwel voor het eerst de smaak van whisky op. “Het diverse smakenpalet van whisky deed een nieuwe wereld voor me opengaan. De eigenheid die in iedere whisky schuilt, wordt vormgegeven door het verhaal en het specifieke karakter die erachter schuilen. Net dat maakt elke verschillende whisky zo uniek en waardevol.”, vertelt ze. Deze passie voor whisky diepte ze de jaren erna steevast uit. Thuis legde ze een aardige collectie aan, en dit inspireerde haar tot het concept van degustatiebar.“Whisky is een investering, maar dient in de eerste plaats om van te kunnen genieten. Om een goeie whisky in huis te halen, moet je deze dus eerst hebben geproefd. Daarom sprong ik samen met mijn vriend Frank in een nieuw avontuur: ’t Parlement. Hier kunnen de mensen uittesten welk deel van het smakenpalet hen het best ligt, en zo weten ze meteen in welk soort whisky ze het best investeren. Maandelijks organiseren we ook een tasting, waarbij ik enkele bottelingen uitpik en onze gasten met de bijhorende verhalen doorheen Schotland loods.”

Frank is dan weer een bierkenner bij uitstek. Als geen ander weet hij je te plezieren met een speciaalbiertje van Belgische makelij. Het aantal verschillende bieren op de kaart is alvast impressionant. Naast streekspecialiteiten zoals geuze, kriek, en lambiek, biedt ’t Parlement ook vele trappisten, abdijbieren, en andere streekbieren aan.

“We behouden graag de Belgische eigenheid van het bier. Daarom kiezen we bij ’t Parlement steevast voor biertjes van plaatselijke brouwerijen uit verschillende uithoeken van België. We mogen onze eigen roots uiteraard niet verloochenen, dus daarom schenken we ook een grote variëteit aan eigen streekspecialiteiten zoals geuze en lambiek.”

Deze insteek legde de zaak alvast geen windeieren, aangezien ’t Parlement dit jaar de Gouden Lambiekstoemper in ontvangst mocht nemen – een beloning voor het ruime aanbod en de nodige kennis die in de zaak aanwezig zijn. Daarnaast mag ’t Parlement zich ook gouverneur van het Nederlandse trappistenbier La Trappe noemen. Van de lichtere varianten zoals de La Trappe PUUR tot het zwaardere geschut zoals de Quadrupel, Frank schenkt ze allemaal met veel liefde voor het vak.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2017
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 mei 2018
Sam Herremans | 23 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 21 mei 2018

archief