HALLE - De Beestenmarkt tijdens de braderie

C21

HALLE - De Beestenmarkt tijdens de braderie

Beestenmarkt
Ingezonden
 
Dsc_5287_278__large_
Foto Emile Devogeleer
 

 Tijdens het laatste weekend van juni wordt het traditioneel over de koppen lopen in het verkeersvrije winkelhart van Halle. Van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni vindt de 63ste editie plaats van Braderie Halle. De werken aan de Beestenmarkt zorgen wel voor wat hinder.

De  werf zal opgeruimd wortden en voorzien van fijne steenslag in het verlengde van de Ninoofsesteenweg en het verlengde van de Volpestraat.

Aangezien de hoofdleidingen van de nutsvoorzieningen hier volledig zijn geplaatst ( wel nog aankoppelen in koppelputten na de braderie ) is de aannemer volop bezig met de realisatie hiervan. De heras hekkens verschuiven naar de blauwe lijn op plan. Dit zou in de loop van dinsdag afgerond moeten zijn. Langs de zijde van de vroegere Hode wordt de huidige doorgang wat gefatsoeneerd maar door het grote nineauverschil kan hier weinig aan verbeterd worden.

Het doorrijden van voertuigen wordt onmogelijk gemaakt  door het plaatsen van tijdelijke hindernispalen type diamantkop.

In het gedeelte Ninoofsesteenweg tussen de Dekenstraat en de Beestenmarkt is de gasmaatschappij nog zelf bezig om de nieuwe leidingen aan te sluiten op de bestaande. De sleuven worden hiertoe momenteel door henzelf gegraven en onmiddellijk terug opgevuld en herbestraat. Dit zou voor woensdag reeds moeten gedaan zijn.

Vanaf de eerste week van juli zullen de nutsmaatschappijen starten met het overkoppelen van de particuliere aansluitingen. – Ook de rioolaansluitingen worden dan door onze aannemer vernieuwd.

Van 10 juli tot eind juli is de hoofdaannemer met verlof. Sommige nutsmaatschappijen gaan nog een week door.

Ook aan de parkeergelegenheid tijdens het weekend is gedacht. De Verenigde Handelaars zetten meerdere pendelbussen in die om de 10 minuten vertrekken vanop de parkings van Colruyt Group ‘Wilgenveld’ aan de Edingensesteenweg en ‘Vlevico’ aan Bilkensveld én vanop de vroegere Côte d’Or parking aan de Brusselsesteenweg. Deze pendeldiensten brengen de bezoekers vlotjes tot aan de bibliotheek en achter het oude stadhuis op het Possozplein

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2017
Felix Merckx
Ingezonden en Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief