HALLE – 11 juli, Feest van de Vlaamse Gemeenschap met toffe muziek en een Vlaamse film in openlucht.

C21

HALLE – 11 juli, Feest van de Vlaamse Gemeenschap met toffe muziek en een Vlaamse film in openlucht.

11_juli_viering
Foto Emile Devogeleer
 

  Liefhebbers van swingende muziek en een goede Vlaamse film, stippen dinsdag 11 juli 2017 alvast aan in hun agenda. Op die dag viert Halle het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, vanaf 20.30 uur is iedereen welkom op de Grote Markt voor een echt volksfeest.

 Aan eten en drinken zal er geen gebrek zijn. Daarvoor kan je zoals altijd terecht in de cafés en restaurants op en rond de Grote Markt. Of kies je voor iets lekkers aan de foodtruck met ‘Vlaamse kost’ die speciaal voor de gelegenheid op de  Grote Markt parkeert.

 De avond start met een verwelkoming door schepen Marc Snoeck, gevolgd door een babbel met Sabine Appelmans over het belang van sport voor de Vlaming en in de samenleving, een open gesprek met aandacht voor respect en verdraagzaamheid.

 Voor de ambiance rekenen ze op jullie....en op Pieter Embrechts. Deze veelzijdige artiest heeft de afgelopen jaren al heel wat muziek geschreven, gespeeld en gezongen: Cubaanse mambo, big band swing, Nederlandstalige luistermuziek, gelauwerd  muziektheater en moderne klassiek.

Op 11 juli pakt hij samen met zijn zevenkoppige band uit met de liedjes van zijn cd ‘Onderwoud’.Die zijn geknipt voor zomerse openluchtoptredens.

 Na de pauze rond 22.30 uur is er de vertoning van een Vlaamse film in open lucht op de Grote Markt. Welke film er zal worden vertoond ligt volledig in jullie handen, er is de keuze uit ‘Marina’ over het leven van Rocco Granata, ‘café derby’ over een marktkramer die een café overneemt en te horen kreeg dat de paus op bezoek zou komen of de film ‘Pippa’ met Nathalie Meskes, die na vijf jaarhuwelijk wil scheiden en het niet eens geraken over de verdelingen van de eigendommen.

Iedereen kan stemmen tot 1 juli op de facebookpagina “11 juli-viering Halle” op jouw favoriete film en wie weet word jouw keuze getoond op het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief