N-VA HALLE voorzichtig positief over circulatieplan Sint-Rochus

N-VA HALLE voorzichtig positief over circulatieplan Sint-Rochus

Rochusstraat
Foto Felix Merckx
 

 Het moet gezegd: het nieuwe circulatieplan voor Sint-Rochus dat in de loop van de maand augustus zal ingevoerd worden bevat heel wat positieve elementen. Zo komen er twee fietsstraten wat zeker voor de bewoners van de Albertstraat goed nieuws is. Zij behouden niet alleen een aantal parkeerplaatsen in hun straat, de Albertstraat krijgt bovendien ook een nieuwe laag asfalt om van de straat een volwaardige fietsstraat te maken.

“Toch is het niet al goud wat blinkt,” zegt N-VA Halle fractieleider Wim Demuylder.“Ik vind dat de impact van de komst van de Zuidbrug op de Sint-Rochus wijk onvoldoende onderzocht werd. Ik betreur ook dat er geen laad- en losplaatsen zijn voorzien in de Sint-Rochusstraat. Leveranciers van goederen zullen hierdoor de fietssuggestiestrook inpalmen. En ook over het betalend parkeren op de Sint-Rochusstraat heb ik zo mijn bedenkingen.”

N-VA Halle gemeenteraadslid Nelly Lanis van haar kant wijst op de impact van het circulatieplan op de E. Ysayestraat. “Deze straat met toch heel wat sportterreinen zal veel meer verkeer te verwerken krijgen. En ik zou heel graag ook een rond punt zien ter hoogte van het kruispunt van de E. Ysayestraat met de Welkomstlaan. Het verkeer dat van de snelweg komt zal dan veel sneller afgeremd worden. Ook een parallelweg langs de Welkomstlaan verdient nog verder onderzoek.”

“N-VA Halle zal dit dossier van zeer nabij opvolgen,” besluit Demuylder. “Ik ben benieuwd hoe de bestuurders zullen reageren op het nieuwe circulatieplan. Voor een aantal straten zoals de J. Petrestraat is een grondige opvolging nodig. En ik wil ook nog zien wat de gevolgen zullen zijn van de knip voor de Biezeweide.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 sep 2019
Devogeleer Emile | 17 sep 2019
Roger Swalens | 16 sep 2019

archief