HALLE - Fietsdieven gevat

C21

HALLE - Fietsdieven gevat

2_politie_logo_anders_p200
EP

 In de maand juni kende stad Halle een opmerkelijke verhoging van fietsdiefstallen. In totaal werden maar liefst 36 fietsen gestolen. In tegenstelling tot eerdere feiten, bleek in 31 van deze gevallen vooral de plaats van de diefstallen te verschillen en werd hoofdzakelijk het hart van de stad getroffen. Ook bleek de afgesloten fietsenstalling aan het Station in Halle vijf maal slachtoffer te zijn van fietsdiefstallen, waar dit voordien amper of niet het geval was.

Dit gegeven was de lokale politie uiteraard ook niet ontgaan. De verschillende diensten werden gevraagd alert te zijn en door onderzoek kwamen drie verdachten in beeld wiens identiteiten in eerste instantie niet konden achterhaald worden.

Door goede wijkwerking en met dank aan een opmerkzame burger, kon afgelopen vrijdag een plaats worden ontdekt waar gestolen fietsen (tijdelijk) werden gestald. Twee recent gestolen fietsen werden teruggevonden, alsook gestolen fietsonderdelen. Deze laatsten bleken op hun beurt afkomstig te zijn van een fietsdiefstal in de afgesloten fietsstalling aan het station in Halle.

Tevens konden twee verdachten worden gevat, die op beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken het land werden uitgezet. Het dossier is in behandeling bij het Parket van Halle – Vilvoorde en wordt verder onderzocht door de lokale recherche van de zone Zennevallei.

De lokale politie hoopt op deze manier een halt te hebben toegeroepen aan de recente plaag van fietsdiefstallen in Halle. 

Aansluitend dankt de politie de burger voor het melden van de verdachte handelingen die in deze doorslaggevend was. Heeft u zelf iets verdacht gezien? Laat het ons weten via het nummer 101. Weet dat in de gevallen waarbij daders worden gevat, bijna altijd de tip van een burger komt.

Tevens doet de politie via deze weg een warme oproep om fietsen goed te beveiligen. De recente feiten hebben namelijk (opnieuw) aangetoond dat fietsen die niet met een degelijk slot zijn uitgerust en/of niet zijn gegraveerd, makkelijker ten prooi vallen van misdadigers. Preventiediensten raden aan om degelijke vouw-, ketting- of beugelsloten te gebruiken, die op hun beurt zijn vastgemaakt aan een vast voorwerp (paal, ...). Om de fietsen te graveren kan je voor informatie terecht op de website van de stad Halle www.halle.be/nieuws-en-actualiteit/nieuws-overzicht/laat-gratis-je-fiets-graveren

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief