HALLE - Mobiele speelpleinwerking gaat van start

C21

HALLE - Mobiele speelpleinwerking gaat van start

Mobiel_1
Mobiel speelplein (Foto Emile Devogeleer)
 
Mobiel_2
Mobiel speelplein. (Foto Emile Devogeleer)
 
Heuvelpark_1
Nieuw speelplein Heuvelpark Foto Emile Devogeleer)
 
Heuvelpark_2
Speelplein Heuvelpark (Foto Emile Devogeleer)
 
Schatkaart
Op deze schatkaart staan alle Halse speelpleinen aangeduid. (Foto Emile Devogeleer)
 

 Deze zomervakantie worden er in Halle weer een aantal speelstraten ingericht. Hierbij kunnen kinderen op een veilige manier naar hartenlust buitenspelen in hun eigen straat! De jeugddienst start deze zomervakantie met een pilootproject en wil met een  mobiele speelpleinwerking  langs  gaan in de speelstraten. De eerste wijk waar het mobiele speelplein stond was de wijk Windmoleken

Op deze manier zijn het niet de kinderen die naar het speelplein komen maar het speelplein naar hen, wat drempelverlagend werkt. Er wordt ingezet op de speelkansen van de kinderen en deze zelf te verhogen, waarbij de fantasie van het kind wordt gestimuleerd. Hierdoor krijgen de kinderen de stimulans om meer uit hun spel en speelstraat te halen tijdens de zomervakantie.

Er werd voor deze mobiele speelpleinwerking beroep gedaan op 2 animatoren die tijdens de namiddag van 14 tot 17 uur  in de speelstraat langsgaan met 2 (bak)fietsen en basismateriaal om hier met de kinderen te spelen. Er worden hierbij geen grote activiteiten georganiseerd en het gaat hierbij vooral om de impulsen die worden gegeven. Dit betekent dat kinderen via dit basismateriaal worden gestimuleerd om zelf (nieuwe) spelen op te starten. De mobiele speelpleinwerking is gratis.

HEUVELPARK
Bij het begin van het verlof werd er ook een nieuw speelplein geopend op het Heuvelpark in de Sint-Rochuswijk. Het is het33ste speelplein voor Halle. In het najaar gaat er nog eentje open in Hondzocht tussen de Borrenweide en Edingsesteenweg.

SCHATKAART
Er werd ook de nieuwe schatkaart van Halle voorgesteld. Een stadsplan waar alle speeltuinen/speelplekken in Halle op terug te vinden zijn.

Deze schatkaart is vanaf nu gratis te verkrijgen in het stadshuis en de jeugddienst 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief